Zou iedereen levende donor moeten zijn?

door

Ted Talks, ik kan me d’r uren in verdiepen. En toevallig kwam ik terecht op de TEDtalk van Jose. Hij voelde de nood om iets meer te doen. Hij vond dat hij de eer had om iedere dag voluit te leven dat hij besloot iets terug te doen. Want wat als je leven bestaat uit opstaan met het idee dat je een nier nodig hebt om te overleven en je met datzelfde gedacht ook ‘s avonds weer gaat slapen?

Jose doneerde zijn nier. En dat leverde deze prachtige Tedtalk op die ik graag met jullie deel. Omdat me dat zo bij de keel kan grijpen dat iemand dit zomaar doet voor iemand anders. Dat je op youtube een verhaal ziet van iemand die z’n nier doneert en je jezelf er vervolgens ook achter zet. Dat vind ik onvoorstelbaar knap. Dat is te goed om niet te delen, want je weet nooit dat iemand geïnspireerd raakt. Hieronder kan je het filmpje bekijken, moest het nodig zijn dan kan je ondertitels op zetten.

En wie weet ziet iemand op een dag het verhaal van Jose en denkt die ‘daar ga ik eens informatie over opzoeken‘…

Dit wil je misschien ook lezen:

Leave a Reply

avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Notify of
DutchEnglishFrench
Scroll Up