Wonderlijf : Haar perikelen

door

Ik ben niet gezegend met de mooiste volle haardos. Mijn familie bestaat uit of een heel erg volle haardos of een flinterdunne. Ik kreeg de laatste mee. Tel daarbij de medicatie die ik sinds kindsbeen af kreeg en voor echt mooi haar is enorm veel werk en geduld nodig. Op mijn vijfde/zesde levensjaar verloor ik voor het eerst al mijn haar door de medicatie en een coma. Het kwam een pak lichter terug, maar is met de jaren toch weer wat donkerder geworden.

Ook na mijn tweede transplantatie verloor ik dankzij medicatie en het konijnenserum chemo al mijn haren. Het kwam donzig, pluizig en veel lichter dan wat ik gewoon was terug. Maar het kwam terug. Ik lees regelmatig dat het soms helemaal niet terug komt. Ik moest het de eerste maanden regelmatig terug afscheren omdat het zo donzig en pluizig was. Pas na enkele keren zei mijn kapper dat het goed terug groeide. En dat duurde lang voor ik weer een voor mij normale lengte had. Met veel ambetante tussen stadia waar je met je haar niets kan aanvangen. Maar dikker, dat werd het helaas niet met de jaren. Lichter dat dan weer wel. Mijn bijna zwarte lokken ruilde ik in voor lichte bruine.

Ik heb de afgelopen jaren zo goed als elke volume en dikker makende shampoo uitgetest. Mijn favorieten som ik graag voor je op. Ik gebruik lang niet elke wasbeurt alles. Er is zelden een moment dat ik al deze producten samen gebruik, sommigen heb ik gewoon nodig op een dag dat mijn haar nergens op lijkt. De volume shampoo alleen met conditioner gebruik ik het vaakst. Een top combinatie als je het mij vraagt. Het masker af en toe en het poeder alleen op dagen dat ik wat extra wil of dat ik ergens belangrijk heen moet en mijn haar on point moet zijn.

Shampoo,

Ik wissel graag af tussen deze twee. Als ik moet kiezen is de Schwarzkopf mijn favoriet. Maar ik gebruik ze evenwaardig. Afwisseling is bij mij nodig omdat mijn haar rap gewend is aan shampoo en dan gewoon het effect mist.

–  L’Oréal Elvive volume collageen – verstevigende shampoo
–  Schwarzkopf essence ultîme with luxurious pearl essence

Conditioner,

die ik niet elke wasbeurt gebruik, maar wel geregeld. De combinatie tussen de bovengenoemde shampoo’s en deze conditioner is top. Ik heb ook lang de shampoo van Chi gebruikt, maar die vond ik dan toch net dat tikkeltje minder goed werken dan de bovenste twee.

–  Chi Magnified volume

Haarmasker,

Voor af en toe als mijn haar een futloze periode door maakt of wat extra boost kan gebruiken. Dit masker gebruik je in je handdoek droge haren. Belangrijk is dat je je haar niet teveel verzwaard als het futloos en fijn is. Voorzichtig mee omspringen, maar wel erg mooi resultaat met dit.

–  L’Oréal Elvive full fiber

Texture maker,

Voor als ik uitga of net wat extra volume en stevigheid nodig heb.

–  Sebastian Texture Maker

Afwerking poeder

Bijwerken met poeder! Altijd in mijn handtas.

–  Osis + dust it texture

En ook met al deze producten heb ik dagen dat het tegen steekt en me niet lukt. Of soms dagen dat ik er niets van gebruik en mijn haren wat rust gun. Daarnaast helpt het om je haren in de ‘foute’ richting te drogen, wanneer ze droog zijn vallen ze volumineuzer op hun gewone plek. Als je net als ik fijn en sluik haar hebt is het moeilijk om het lang ‘mooi’ te houden. Aanvaarden is de boodschap en zo lief mogelijk zijn voor je haren.

Ik ben dan geen kapper, maar ik probeer mijn eigen fijne sluike lokken al jaren in bedwang te houden. Deze producten werken het beste voor mij persoonlijk. Ik hoop dat moest je in dezelfde situatie zitten, misschien één product jou kan helpen om een boost te geven aan je haren.

Hebben jullie ook zoveel moeite om jullie haren in goede conditie te houden? Hebben jullie goede tips en tricks, dan hoor ik dat graag!

Dit wil je misschien ook lezen:

Leave a Reply

avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Notify of
DutchEnglishFrench
Scroll Up