WK – Road to Malaga #4 / De longen zijn er klaar voor!

door

Het draait vlak voor zo’n tornooi altijd om laatste dingen die gebeuren. De laatste keer trainen, de laatste inkopen, de laatste samenkomsten, … maar het aller belangrijkste de laatste check-up van de longen. Een check-up is altijd belangrijk, maar zo vlak voor een tornooi wil ik toch graag dat alles goed gecheckt wordt. Ik voelde me goed, mijn training gaat super en dat heeft de arts alleen maar beaamd. Alles gaat echt goed.

En het was zo’n opluchting want om één of andere bizar traumaatje kan ik enorm zenuwachtig zijn op zo’n dagen. Maar deze keer viel het mee. Het hele ziekenhuis was een beetje in vakantie modus. Iedereen was chill, niemand gehaast, ik was na enkele minuten wachten telkens meteen aan de beurt en dat was heerlijk.

Als ik terug denk aan de dagzaal vroeger op de afdeling zelf, 15 jaar geleden dan kon je met gemak tot 17u – 18u wachten. Artsen werden vaak weg geroepen naar de spoedgevallen. Dat waren écht lange dagen. Vandaag was ik om half 1 buiten. Enorm fijn als het zo vlot gaat. Ik kreeg het allerlaatste groen licht en werd verteld dat ik de volgende keer werd verwacht voor een grote controle. Voor de zéstiende keer! Het gaat zo snel jongens. Veel te snel. En het klinkt zo cliché, maar het is echt zo.

Ik ben er niet alleen klaar voor, mijn longen ook. Zo klaar, dat ik medicatie mocht verlagen dat voelt altijd heerlijk. Mijn longen blijven uiteraard het belangrijkste punt van alles in dit avontuur. We kunnen nu zonder zorgen richting Spanje. Daarnaast is de laatste training ook alweer afgerond en wat was ie stevig. Ik wist bij momenten niet meer waar ik moest staan omdat de pluimen me om de oren vlogen richting mijn partner. Stevig afgerond, maar ik denk dat we er klaar voor zijn. Voor de allereerste keer zullen we samen deelnemen aan een WK. Ik ben zo benieuwd en een tikje nerveus. Al maak ik mezelf wijs dat het nog lang niet zover is. We staan op amper een week voor het begin.

Tegen dat je dit leest ben ik eigenlijk al onderweg. Want stiekem gaan we eerst lekker eerst genieten van al het moois dat Malaga te bieden heeft. En wat wennen aan de temperatuur aangezien er een serieuze hittegolf boven Spanje hangt. Maar vooral profiteren van zon, zee en strand. Oh wat kan ik het gebruiken, zo’n weekje vakantie.

Eerst genieten en dan … to be continued!

Dit wil je misschien ook lezen:

Leave a Reply

avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Notify of
DutchEnglishFrench
Scroll Up