WK – Road to Malaga #2 / Generale repetitie

door

Een generale repetitie is iets wat je nodig hebt vlak voor je naar een WK vertrekt. We proberen indien mogelijk er altijd eentje in te plannen ruim voor een WK. Mijn generale repetitie vond plaats in Frankrijk. Aurillac, zo’n tien uur rijden als je nooit stopt. Bloedheet en prachtig was het er. Zo’n generale repetitie zo kort voor een WK kan me best onzeker, maar ook heel sterk maken. Lichte zenuwen om te beginnen, maar wel weten dat wat ik waard ben en wat ik kan.

Het was ontzettend fijn in Aurillac. Fijne ontvangst, leuke mensen, gezellig even weg en veel plezier. Zelfs het weer was een perfecte voorbereiding op het echte werk van binnen een maand. Al kijk ik wel uit naar de palmbomen en toch ook het vakantie sfeertje dat er wel bij Spanje past. En natuurlijk naar een frisse duik in het zwembad nadat we een dag lekker hebben mogen zweten op het veld.

Tafeltennis

Ik had er veel van verwacht, zo’n maand voor de spelen moet je toch al redelijk scherp staan. Hoewel ik op dag 1 nog vrijaf had, kwam ik op dag twee en dag drie volop aan bak. Telkens in het enkel- en het dubbelspel. Mijn tafeltennis ging dan ook prima. Meer dan tevreden met de vooruitgang die ik gemaakt heb. Ik heb echt wat bijgeleerd dit jaar en nog steeds mijn trouwe trainer aan mijn zij. Hoe ik hier vertrouwde op het veilig spelen zal het in Malaga wat steviger moeten zijn. Ik kan op een WK niet wachten op fouten van anderen en zal volop moeten durven, wat misschien wel mijn grootste probleem is. Ik verwacht best veel van mezelf op tafeltennis gebied. Het is een sport waarin ik me de laatste jaren echt helemaal heb kunnen laten gaan. Ik won dan ook goud in het enkelspel! Nooit verwacht dat dat zo goed ging komen, maar zo blij om. Een grote boost voor mijn zelfvertrouwen!

Het enige nadeel aan zo’n verlengd weekend Frankrijk is dat alles op zeer korte tijd moet gebeuren. Wat ervoor zorgt dat je bij afloop stikop bent. Iedereen is stikop, maar dolgelukkig. Het leuke is dat je je vrienden nog even ziet vooraleer je tussen de massa volk loopt van het WK.

Badminton

Na een eerste lange dag kwam ik op de tweede dag uit in het badminton. En eerlijk, ik heb het liever omgekeerd. Eerst badminton en dan tafeltennis, gewoon omdat het ene voor mij meer vermoeiend is dan het andere. Mijn badminton was dan ook niet zo straf. Na een slechte nacht kwam ik eigenlijk al moet op het veld aan. Waar de singles nog mee vielen en ik echt goed van start ging waren mijn dubbels niet zo fantastisch. Het is iets waar ik toch voor moet opletten. Genoeg rust nemen, goed geslapen hebben en vooral genoeg slapen. Het zal me op het WK maken of kraken.

Maar we blijven niet bij de pakken neer zitten, twee dagen thuis van Frankrijk en ik begon alweer druk met badminton trainingen. Zo werd meteen duidelijk dat het pure vermoeidheid was in Frankrijk. Tijdens de laatste training was ik best tevreden. We trainen in de warmte, omdat het niet anders kan, maar ook om te zorgen dat het me niet nekt in Malaga. Waar het toch gemakkelijk wat warmer kan zijn dan hier.

Ik ben er stilaan klaar voor, voor mijn trip naar Malaga. En niet te vergeten, dat ik er eerst nog een fijne tijd vakantie aan vooraf zal hebben. Wat maakt dat ik dus volop kan aftellen naar vertrek! Niet lang meer, al moet ik nog eerst mijn longen eens laten controleren. Als zij tip top zijn, dan ben ik er helemaal klaar voor!

Dit wil je misschien ook lezen:

Leave a Reply

avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Notify of
DutchEnglishFrench
Scroll Up