Van oud naar nieuw in de efteling

door

Elk jaar opnieuw dat stresske om ergens oudejaar te ‘moeten’ vieren, het is niet mijn favoriete bezigheid. Liefst wil ik gewoon bij de mensen zijn waarvan ik houd en niet in een bomvol (dans)café of marktplein vol vreemden. Het maakt me op zich niet heel veel uit waar we vieren, meestal ben ik degene die volgt met een ander zijn plannen. Lekker gemakkelijk. Dit jaar besloten we oudejaar te gaan vieren in de Efteling en dat leek me wel eens fijn. Zonder grote verwachtingen vertrokken we voor een weekendje richting Kaatsheuvel. En al bij de inkom is dat toch een beetje nostalgisch. De alom bekende inkom, het deed me meteen terug denken aan hoe ik er als kind stond en het zo magisch en spannend vond. Het was zo alweer zolang geleden dat we nog richting Efteling trokken en toch vond ik het ook nu weer serieus de moeite.

efteling-5

Een rustige dag in de Efteling, het is je niet vaak gegeven, maar de laatste dag van het jaar, het is een aanrader! En dat werd eigenlijk onverwacht heel de dag, hoewel het voor oudejaarsnacht wel wat drukker werd. Gelukkig hadden we alle attracties er al een paar keer opzitten. Ik had overigens nog nooit Symbolica en Droomvlucht gedaan of althans niet dat ik mij herinner. Heel fijn om te ontdekken. Ze hadden het er ook zo gezellig gemaakt, overal vuurtjes, live bandjes, kraampjes, champagne, oliebollen.

efteling-2

Echt wel fijn dat er zoveel aandacht aan besteed werd. En ook aan de oudejaarsavond ging wat werk vooraf, met prachtig vuurwerk en aquanura als afsluiter. Met een dankbaar hart 2018 vaarwel zeggen om met volle goesting te beginnen aan een nieuw jaar, een schone lei. Na 2018 ben ik daar echt wel aan toe. Het is alvast magisch begonnen!

efteling-4

“What’s coming will come and we’ll meet it when it does.”

Dit wil je misschien ook lezen:

Leave a Reply

avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Notify of
DutchEnglishFrench
Scroll Up