Stephanie pleit voor optimaal leven

door

“Twee longtransplantaties leiden tot bloeiende vzw.”Stephanie Keustermans (22) is het boegbeeld van Re-Born To Be Alive, een vzw die zich inzet voor jonge longgetransplanteerden. Stephanie onderging zelf twee longtransplantaties en zet zich nu met hart en ziel in voor de vereniging die ze in het leven riep.

Stephanie Keustermans kampt sinds ze drie is met een ernstige longziekte. Ze ondergaat meteen een operatie waarbij een besmet deel van de long wordt verwijderd, maar in haar tienerjaren wordt duidelijk dat een longtransplantatie aangewezen is. De dokters proberen de ultieme operatie zo snel mogelijk uit te stellen omdat de medische kennis nog niet op punt staat. Toch ondergaat Stephanie haar eerste lontransplantatie op negentienjarige leeftijd. Twee jaar later wordt ze geconfronteerd met chronische afstotingsverschijnselen. Een tweede transplantatie dringt zich op. Na de verlossende operatie begint Stephanie aan een derde leven.

Door optimaal te leven drukt Stephanie Keustermans haar dankbaarheid uit voor deze nieuwe kans. Veel van haar herwonnen energie investeert ze in de vzw ‘Re-Born To Be Alive’. “Na mijn eerste transplantatie organiseerde ik een fuif waarvan de opbrengst bestemd was voor het kinderziekenhuis. Een jaar later richtte ik de vzw op, met de bedoeling lotgenoten te steunen”, vertelt Stephanie.

“De vzw draaiende houden is een goede leerschool. We hebben een tof team van medewerkers en gaandeweg leren we door onze ervaringen. Om op sponsoring van bedrijven te kunnen rekenen is het vinden van een peter of meter in medialand een goede zet. In Raf Van Brussel vond ik de beste peter die een vzw zich kan wensen. Ik leerde hem kennen tijdens een optreden in het revalidatiecentrum en hij heeft voor Re-Born To Be Alive al een actief steentje bijgedragen”, glundert ze.

 

Stephanie combineert het beheer van haar vereniging met haar studies digitale beeldvorming. Af en toe staat de gezondheid haar gedrevenheid in de weg. “Ik heb veel steun gehad toen ik het nodig had en die wil ik nu aan anderen geven. Het is soms wel vermoeiend maar, maar ik luister naar mijn lichaam en volg mijn eigen tempo.”

De nominatie voor De Pluim wil ze op de hoed van alle medewerkers plaatsen. “Het is een mooie vorm van appreciatie, maar ik zou niets zijn zonder de steun van andere betrokkenen.”

Dit wil je misschien ook lezen:

Leave a Reply

avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Notify of
DutchEnglishFrench
Scroll Up