Stephanie kreeg twee keer longen

door

 


Leuven – Over enkele maanden vinden in Dublin de Europese Spelen plaats voor long en hartlongtransplanten. De Leuvense Stéphanie Keustermans wil erbij zijn. Ze herstelt momenteel van een operatie.


Toen Stéphanie Keustermans twee jaar geleden een longtransplantatie moest ondergaan, besloten haar ouders een feestje te organiseren. Stéphanie wilde per se dat de opbrengst naar de infectie afdeling van Gasthuisberg ging. Later richtte ze de vzw Re-Born To Be Alive op.

Vandaag is Stéphanie net terug uit het ziekenhuis en heeft ze het zwaar. “Stéphanie heeft het op dit moment nogal moeilijk”, vertelt haar moeder. “Ze moet nog serieus revalideren. Na de eerste dubbelzijdige longtransplantatie, kreeg Stéphanie met zwaar chronische afstoting te maken. Op zeer korte tijd is ze toen heel snel achteruit gegaan.”
“De situatie was enorm gevaarlijk. Ik ben nog altijd dankbaar dat we de voor een tweede transplantatie zo snel een donor vonden. Want drie op tien longpatiënten sterft nog.”

Stéphanie wil in juni deelnemen aan de Spelen in Dublin. “Om geld in te zamelen speelt theater ‘Het Goede Doel’ Rosalie Niemand. De opbrengst gaat naar onze vzw. “Gelukkig is er zanger Raf Van Brussel, hij is de peter van de vzw. Raf steunt Stéphanie enorm, we hebben dan ook veel bewondering voor hem.”

Dit wil je misschien ook lezen:

Leave a Reply

avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Notify of
DutchEnglishFrench
Scroll Up