Recept: De lekkerste pompoen hummus

door
Het is herfst! En zoals jullie weten ben ik daar dol op, maar met de herfst komen ook de pompoenen! Mijn favoriete groente ooit. Ik eet zoveel ik kan pompoen en probeerde gisteren een pompoensmoothie. Die heb ik netjes weg gekapt, niet te drinken. Ik probeer het gauw nog eens, maar voor nu pompoenhummus. Vraag mij wat ik graag op mijn rijstwafel heb en het is hummus. Pompoenhummus. Heerlijk. Voor jullie vandaag mijn favoriete recept voor pompoenhummus! Het is ook zo gemakkelijk!

 

De ingrediënten

500 gr pompoen
125 gr kikkererwten
Teentje knoflook
3 el sesampasta of tahin
Olijfolie (ik gebruik peperolie voor wat extra pit)
Zout en peper
Chili poeder
Paprika poeder

 

 photo pompoenhummus1_zpslk7ven3i.jpg 

Gemakkelijkheid troef, het recept!

Verwarm de oven voor op 200 graden en rooster de gesneden pompoen voor ongeveer 40 minuten. Het hangt van oven tot oven af hoelang het duurt, dus het kan wat langer of minder lang duren. Als je het gemakkelijker vindt kan je de pompoen ook gerust stomen of koken. Ik vind dat geroosterde net wel extra lekker en daar moet je dan 40 minuten niet naar om kijken. Handig!

 

Ontdoe de pompoen van z’n schil.

 

Doe dan de pompoen en de kikkererwten in de blender en voeg vervolgens al de rest toe. Eerst het chili- en paprikapoeder. Doseer goed, je kan niet meer terug, maar wel altijd toevoegen! Nadien een goede scheut van je favoriete olijfolie, een snuifje peper en zout, de drie eetlepels sesampoeder en de knoflook.

 

Blenden tot een stevige substantie. Is je hummus te dik, voeg dan een beetje water toe.

 

Strooi er wat sesamzaadjes of pompoenpitten over en neem je favoriete broodje of cracker erbij! Superlekker en je kan zoveel variëren en zoeken wat je het lekkerste vindt! Geniet ervan!

Dit wil je misschien ook lezen:

Leave a Reply

avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Notify of
DutchEnglishFrench
Scroll Up