Recept: Chocolate chip cookies

door

Wat is er fijner dan Blogmas te beginnen met een receptje! Nu de dagen korter worden, Sinterklaas zo goed als onderweg is en de kerstverlichting al in vele huizen aangestoken is, is er niets zo gezellig als samen koekjes bakken. Omdat het kan in deze periode van het jaar. De versie uit de winkel lust ik niet, de zelf gemaakte vind ik verrukkelijk. Hier een receptje voor lekker zachte smeuïge chocolate chip cookies.

Ingrediënten:

120 gr ongezouten boter
100 gr suiker
50 gr lichtbruine suiker
1 theelepel vanille
1 ei
200 gr bloem
Een halve theelepel bakpoeder
Een snuifje zout
120 gr chocolade druppels

En zo maak je ze:

Verwarm je oven voor op 180 graden en laat je boter gedeeltelijk smelten in de microgolf. Ongeveer 40 seconden, het mag niet heel warm zijn en nog niet alles moet gesmolten zijn.
Doe de boter in de keukenrobot (of in een kom als je een klopper gebruikt) en voeg er de 100 gr witte suiker aan toe en de 50 gr lichtbruine suiker. Klop het samen tot het een mooi geheel vormt.
Voeg dan de theelepel vanille toe en het ei. Klop op lage snelheid en tot het allemaal is opgenomen -niet te lang of de koekjes worden harder-.

Doe de 200 gram bloem, de halve theelepel bakpoeder en het snuifje zout bij je mix. Mix tot het begint te kruimelen en voeg dan de chocolade toe. Het deeg moet je dan voelen, het moet een mooi samenhangend geheel zijn.
Verdeel het deeg in 12 balletjes of als je grote koekjes wil in een 8-9 grote balletjes en plaats ze op een bakplaat waar je bakpapier hebt opgelegd. Bak ze voor ongeveer 9-11 minuten. Ze moeten er mooi bol en droog uitzien en net dat tikkeltje goud bruin. De koekjes zijn superslap als je ze uit de oven haalt. Ze zijn dus niet nog rauw, maar deze koekjes worden pas harder met het afkoelen. Leg ze dus op een plaat waar ze kunnen afkoelen. Nog even geduld dus! Als ze er niet goudbruin uit zien, laat ze dan nog een minuutje in de oven, maar wees voorzichtig want ze bakken snel té bruin.

Wanneer de koekjes afgekoeld zijn, worden ze heerlijk zacht met een klein krokantje aan de buitenste randen. Een aanrader in de aanloop naar Kerst! In een doos kan je ze enkele dagen bewaren. Smakelijk!

Dit wil je misschien ook lezen:

Leave a Reply

avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Notify of
DutchEnglishFrench
Scroll Up