Pretty cinema: Coco

door

Om eerlijk te zijn ben ik een beetje aan het twijfelen of ik deze paasvakantie moet bloggen. Het is gewoon zo dat er tijdens een vakantie minder lezers zijn en heb ik toch steeds de neiging om leuke blogs uit te stellen tot na een vakantie periode. Tegelijkertijd heb ik nu sinds de 40 dagen bloggen challenge wel goesting om te bloggen.

Voorlopig dus nog wel blogs, want mijn goesting primeert. Gisteren keken we naar Coco, de nieuwe Pixar/Disney film. Het was lang geleden dat een Disney film me nog zo ontroerd heeft. Ik heb geen link met Mexico, behalve dat ik er misschien ooit eens op vakantie wil en ook niet met dios de los muertos. Maar hij is zo ontzettend mooi.

Om eerlijk te zijn had ik het een beetje gehad met Disney/Pixar samenwerkingen. Behalve Up, die vond ik ook zo tof, maar die dateert toch al van 2009. Toen ik in Disneyland de reclame zag voor deze film zag het er niet spectaculair uit. Tot ik een druilerige dag gewoon begon te kijken. Een animatiefilm over de dood. Moet kunnen. En om eerlijk te zijn is het hen gelukt om dit prachtig in beeld te brengen. De jongen met zijn grote ogen die vol bewondering kijken. Ik vond hem om op te vreten.

Perfect voor op druilerige dagen. Want ondanks dat de film over de dood gaat, is ie ook gevuld met prachtige kleuren en veel Mexicaanse muziek. Liedjes die je anders nooit zou luisteren, maar nadien nog dagenlang mee zingt. Met gemak één van de betere Disney/Pixar samenwerkingen. Een film die je vanbinnen helemaal warm maakt en mijn ogen misschien wat lieten zweten. Een aanrader.

Miguel droomt ervan om een succesvol muzikant te worden. Ondanks dat muziek al generaties lang uit zijn familie wordt verbannen, is het Miguel’s grootste droom om net zo groot te worden als zijn idool, Ernesto de la Cruz. Wanhopig om zijn talent te bewijzen, belandt Miguel op mysterieuze wijze in het prachtige en kleurrijke Dodenrijk. Onderweg ontmoet hij de charmante oplichter Hector en samen gaan ze op een buitengewone reis om het echte verhaal achter Miguel’s familiegeschiedenis te ontdekken.

Dit wil je misschien ook lezen:

Leave a Reply

avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Notify of
DutchEnglishFrench
Scroll Up