Popster komt 18e verjaardag van ernstig ziek meisje vieren

door

Leuven – Toffe jongen, Mark Owen. Het Ex – lid van de populaire Engelse popgroep Take That vloog over en weer van Manchester naar Leuven om een zieke fan gelukkige verjaardag te wensen. Stéphanie Keustermans (18) uit Leuven lijdt aan een ernstige longziekte en moet binnenkort een zware behandeling ondergaan. Reden genoeg voor Make A Wish stichting Mark te overtuigen. Samen met haar klasgenotes en familie vierde zij haar achttiende verjaardag. “Ik ga flauwvallen”, fluisterde Stéphanie toen Mark haar een armband cadeau deed en het ding zelf rond haar dunne pols hing.

"Ik ben al héél, héél lang fan van Take That. En ik ben meteen als een blok gevallen voor Mark Owen. Dit is echt de mooiste dag van mijn leven”, bekent Stéphanie. Rood van opwinding, verlegen naar Mark glurend en gibberend met haar klasgenoten van het vijfde jaar Vrije Beeldende Kunsten in Heverlee.

Dikke vrienden
“Ik heb nauwelijks geslapen vorige nacht, zo zenuwachtig was ik”, zegt Stéphanie, die samen met de mensen van Make A Wish de Britse tienerster ging afhalen op Zaventem. Eerst was er champagne op de luchthaven, gevolgd door lekkere hapjes. Nadien reden Stéphanie, en haar idool sinds jaren, samen richting Leuven. Gezellig babbelend.

“Stéphanie is eigenlijk mijn manager, al jaren. Als zij zegt dat een plaat goed is, ben ik tevreden”, grapt Mark tijdens haar verjaardagsfeestje achteraf. Hij zit er ontspannen bij en praat over Stéphanie alsof ze allang dikke vrienden zijn. Stéphanie schrikt even als Mark zijn hand op haar arm legt.

Kom maar eens af
Toch was het gisterenochtend nog bijna misgegaan: Owen mocht dan al een gaatje hebben gevonden in zijn agenda – hij is een nieuwe plaat aan het opnemen-, de trip naar België verliep niet bepaald vlot. “Het was een echte ramp, om vier uur moest ik al mijn bed uit, om op tijd mijn vliegtuig te halen in Manchester. Maar de vlucht van acht uur was afgelast. Ik ben toen een dutje gaan doen tot de vlucht van elf uur. Alleen was ik vergeten in te checken en de vlucht zat al vol. Het heeft me heel wat overredingskracht gekost om nog een plaatsje te krijgen. Maar ik ben blij dat ik er geraakt ben, Stéphanie is een toffe meid. Ze moet me zeker eens komen opzoeken in Engeland.

Zware maanden
Wanneer Stéphanie eens naar Engeland zou kunnen trekken is koffiedik kijken. Make A Wish vervult niet zo maar wensen van jan en alleman. “Stéphanie lijdt aan een ernstige longziekte: interdifferentieel longlijden. Binnenkort moeten we zware beslissingen nemen over de behandeling. De komende maanden worden zeker niet gemakkelijk. Daarom dat we haar deze wens nog willen gunnen”, zegt moeder Lieve.

Wanneer Owen vertrekt geeft hij Stéphanie nog een stevige knuffel.
“Jammer dat ik al snel terug naar Engeland moet. Maar ik moet nog een voetbalwedstrijd spelen in Wembley. Jawel, voor het goede doel”.
 

 

Dit wil je misschien ook lezen:

Leave a Reply

avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Notify of
DutchEnglishFrench
Scroll Up