Waarom ik een website begon?

Hoewel mijn ouders het al langer wisten, hoorde ik pas voor het eerst in 1997 dat ik een longtransplantatie moest ondergaan. Artsen wilden mij toen informeren over hoe het eraan toe ging na zo’n longtransplantatie, maar het enige wat ik nodig had, was iemand die hetzelfde moest ondergaan als ik. Patienten ervaring. Ik was amper vijftien en kon het zo moeilijk plaatsen. Hoewel iedereen rondom mij zo zijn best heeft gedaan om mij uit te leggen wat en hoe, het was niet genoeg. Ik was alle cijfers en technische info zo zat dat ik er niets meer van wilde horen. Ik moest en zou het met eigen ogen zien. Ik heb toen iemand ontmoet die me wat meer informatie wilde geven over het leven na een longtransplantatie, maar die persoon was 65 jaar. Hoe lief het ook bedoeld was, ik voelde me er echt niet comfortabel bij. Ik heb toen uren gezocht op onze oude computer, naar informatie over longtransplantatie, maar kon niets vinden.

Ervaringen delen

Op dat moment nam ik me voor, als het ooit zover kwam, dat ik mijn ervaringen zou bij houden op een website. Wat ik precies op dat moment besloot, daarvan zie je hier het resultaat. Ik wil dat iedereen die in hetzelfde schuitje zit de juiste informatie kan vinden. Zich kan herkennen in een verhaal of gewoon weten dat ze er niet alleen voor staan. Ik wil mensen vertellen hoe het is om op een ellendig lange wachtlijst te staan en hoe het leven voor en na een longtransplantatie zou zijn. Ik hoop dat er mensen zich herkennen in mijn verhaal of er wat kracht uit putten.

En aan de andere kant wil ik iedereen informeren over orgaandonatie. Hoe het is zo leven na een longtransplantatie. Ik wil tonen hoe geweldig het kan zijn, wat weer mogelijk is na een longtransplantatie. En als het wat minder gaat, mag dat ook. Want dat gebeurd ook even zeer na een longtransplantatie. Het is een feit dat je niet genezen bent, maar dat het de laatste strohalm is die je zo geweldig hard vast wil houden. Dat het prachtig is dat er mensen na de dood leven willen geven en nieuwe kansen willen bieden. Het is gewoon extra dankbaar leven. Leven in extra tijd.

Lifestyle blog met net dat tikkeltje meer

Ondertussen is mijn website met mij mee gegroeid en hangt er een succesvolle blog aan vast. Ik wilde mijn blog ook actief houden en hoe kan dat beter dan met een blog. Over alledaagse dingen, maar ook nog steeds met transplantatie en orgaandonatie als actieve onderwerpen. Elke vrijdag probeer ik een vraag van een lezer(es) te beantwoorden in de vrijdagse vraag categorie. Zo kunnen we wat duidelijkheid scheppen en kunnen mensen hun vragen kwijt. Daarnaast is het een meer dan fijne lifestyle blog met net dat tikkeltje meer.

Ik wil er wel op duiden dat het mijn verhaal is en dat elke (long)transplantatie anders verloopt. Ik wil mensen hoop geven als er geen meer lijkt te zijn. Ik wil mijn best doen om mensen in te lichten over orgaandonatie, transplantatie en alles daar rond.