W A T   K A N   J I J   D O E N   O M   O R G A A N D O N A T I E   B E S P R E E K B A A R   T E    M A K E N

 

  • Thuis bespreken

     photo donorformulier1_zpsnbgwbs9f.jpg

In familiekring je keuze rond orgaandonatie bespreken en bekend maken, maakt het voor nabestaanden vaak gemakkelijker om een keuze te maken. Omdat men wist wat jij zou gewild hebben. Het is uit studies bewezen dat als er thuis al gesproken is geweest over het onderwerp orgaandonatie er minder weigeringen zijn. Het gesprek thuis aanhalen geeft jou ook de gelegenheid om te weten te komen hoe jouw familieleden er over denken. Het is een goede gelegenheid om de dialoog open te stellen en naar elkaars mening te luisteren. Je keuze en die van je gezin laten registreren kunnen hiervan de gevolgen zijn.

 

  • Promoten via social media

Ikzelf en deze website zijn volop actief op twitter, facebook, … alsook Re-born to be alive vzw. We doen ons best om jullie up to date te houden met alles wat er speelt rond orgaandonatie en transplantatie. Via onze pagina’s houden we jullie op de hoogte, onze pagina’s volgen is dus de boodschap. Zelf ook eens een artikel posten of delen over orgaandonatie op je facebookprofiel kan anderen over de streep trekken om er ook eens over na te denken.
En uiteraard ook op twitter, onze tweets retweeten kan verre gevolgen hebben en vele nieuwe mensen bereiken.

 

  • Lezing organiseren

Eender welke groep mensen kan een lezing organiseren over orgaandonatie. Ben je lid van een vereniging, een klasgroep, een scouts – chiro – klj … groep, een sportclub, bedrijven… Iedereen kan bij ons terecht voor een lezing over orgaandonatie, dit met ervaringsdeskundigen en persoonlijke verhalen. Een lezing kan ingevuld worden op een manier die je zelf kiest. Je kan zelf laten weten wat je graag besproken wil zien en uiteraard is er ook tijd voor een vragen- of discussieronde  waarin je terecht kan met alles wat je te zeggen hebt rond orgaandonatie en transplantatie. Uiteraard worden er ook voor iedereen informatiefolders en promotiemateriaal voorzien.

Voor meer info rond lezingen kan je terecht op: www.reborntobealive.be
Meer vrijblijvende informatie kan je bekomen via e-mail: reborntobealive@hotmail.com

  • Een informatiepunt aanbieden

Organiseer je binnenkort een marktje of is er een evenement waar je ons graag aanwezig zou zien laat het ons weten. Re-born to be alive vzw beschikt over een uitgebreide informatiestand met folders, uitgebreid promotiemateriaal, ervaringsdeskundigen, balonnen, … en werft graag nieuwe donoren op uw evenement.

Laat het ons weten, wij maken promotie op onze website en facebookpagina!
Meer vrijblijvende informatie op www.reborntobealive.be en reborntobealive@hotmail.com