Mondwater in vaste vorm van Lush

door

We vertrekken bijna op vakantie en daarom gingen we even langs bij Lush. Voor een hoop bruisballen om te genieten in het grote bad van ons hotel. Met een hoop bedoel ik ook een hoop, voor elke dag een andere bal of bubble bar. Heerlijk. Ik vind lush echt een heel erg fijn merk. Lekker verwennerij, een extraatje. In het alledaagse leven gebruik ik enkele producten continue, denk aan Big voor mijn haar of Ultrabalm voor mijn lippen. Producten die ik liever niet mis.

Terwijl we door de lieve dames aan de kassa geholpen werden lagen er nieuwe tubes met mondwater tabs. Het leek ons erg handig voor op vakantie, hoe minder vloeistoffen je moet meenemen hoe beter. Omdat we zo geïnteresseerd leken kregen we van elke soort enkele testers mee. Ze waren zoals altijd erg gul. Ik wilde de tabs maar al te graag testen! Want niets zo handig als een mondwater in vaste vorm? Let’s find out.

 photo mondwater-UGAI_zpsvq0bglze.jpg

Ugaï

Wat lush zegt:

Ugai betekent… gorgelen! Dus spoel je mond schoon volgens Japanse traditie: met frisse, groene thee en reinigend zeezout. Deze kleine mouthwash tabs zitten er vol mee! Frisse tea tree-olie en fijn zeezout werken anitbacterieel, de groene thee zorgt voor een kruidige smaak.

Het moet gezegd, ik vond deze er nu niet meteen appetijtelijk uitzien, de geur vond ik wat aards en het had een gek troebel kleurtje. Het heeft dan ook tien minuten geduurd voordat ik het tabje in het water legde en de moed had om het achterover te gooien. En dan ermee te spoelen en gorgelen. Het viel beter mee dan verwacht, een zachte groene thee smaak met in de verte wat zout dat je proeft. Helemaal niet vies en mijn mond voelde best gereinigd achteraf. Ik moet zeggen dat ik bij deze niet het meest frisse gevoel had, maar eerder een ontsmet gevoel. Fijn voor bijvoorbeeld vlak na het flossen.

 

 photo Mondwater-MENTHE_zpsul0pg0vb.jpg

Crème de Menthe

Wat lush zegt:

Een frisse adem is het mintst wat je kunt doen, zeker met met deze driedubbele dosis munt. De verkwikkende cocktail van pepermuntpoeder en pepermuntolie kietelt je smaakpapillen en smaakt mint, minter, mintst. Dit mondwater in vaste vorm is ijskoud de friste.

De dames bij Lush vertelden me dat je kan kiezen hoe je deze tabs in neemt, ofwel los je ze vlak voor het tanden poetsen op in een beetje water, ofwel doe je ze in je mond, kauw je er wat op en neem je dan een slok water. Deze gooide ik vrij zelfzeker achterover, maar dat was het toch niet. De substantie van de tabs brokkelt heel erg en dat vind ik persoonlijk niet al te fijn. Daardoor had ik even een slecht beeld van deze minty tabs. Ik loste nog eentje op in water en dan ging ik het net zoals bij de vorige tab prima. Een fijne pepermunt smaak, niet te straf voor mij, al ruikt ie best straf. Mijn mond had best lang een goed fris gevoel!

 

 photo Mondwater-PANGALACTIC_zpsd8ehorn3.jpg

Pan Galactic Gargle Blaster

Wat lush zegt:

Er is -of nee, was- iets geks aan de hand op deze planeet: de meeste mondwaters hier zijn saai of al heel lang hetzelfde. Het werd de hoogste tijd om op dit gebied een compleet nieuwe wereld te ontdekken, en de inspiratie hiervoor haalden we van, tja, niet onze eigen planeet. Een shot citroenolie zorgt voor ongekende frisheid die, samen met de anijs-smaak, lekker lang blijft hangen. Het lichte bruisen komt door kinine, een dorstlessend ingrediënt dat ook in tonic zit. Als je een beetje bent uitgekeken op alles wat onze planeet te bieden heeft, is het misschien een goed idee om deze buitenaards verfrissende mouthwash eens uit te proberen…

Mijn absolute favoriet van de drie. De anijs – citroen smaak is heerlijk. En bovenal doet het me denken aan een bepaalde smaak, al kan ik er niet meteen opkomen. Misschien iets van zoethout? De citroen is enorm verfrissend, de anijs er nog eens lekker boven op. Een erg lekker smaakje en bovendien ook erg fris. Top deze. Favoriet. Nu nog even bij lush geraken voor een volledig potje te gaan halen! Want… ZO handig voor op vakantie!

 

Ik gebruik zo goed als dagelijks mondwater, altijd van hetzelfde merk. Dus dit is zeker een afwisseling die welkom is. De vaste vorm is enorm handig voor op vakantie. Hoe minder vloeistoffen die kunnen uitlopen, hoe beter! Maar ik denk ook handig voor een avondje uit, lekker fris. Persoonlijk ga ik voor de citroen anijs Pan galactic variant. Die vond ik heerlijk!

Dit wil je misschien ook lezen:

Leave a Reply

avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Notify of
DutchEnglishFrench
Scroll Up