Love & share #76

door

Ik luister naar de prachtige soundtrack van ‘Call me by your name’ terwijl de regen op de ramen tikt. En hoe koud het buiten is, ik trek er mij niets van aan. Een heerlijk plaatje, een knisperend vuurtje en gelukkig begonnen aan het nieuwe jaar. Een schone lei. Vanbinnen werd ik onder andere warm van de vele mooie berichten over orgaandonatie. Als je tegenwoordig zoekt naar artikels over orgaandonatie en transplantatie krijg je er steeds meer te zien. Mensen lezen het steeds vaker en het wordt zoveel meer gedeeld. Het mooie van orgaandonatie zo vaak in de kijker. Dat maakt mijn hart warm. Voor de eerste Love & share van 2019 koos ik onderstaande artikels, soms triest, soms mooi, maar altijd hoopvol! Veel leesplezier en maakt er een prachtig weekend van!

Mama brengt baby zonder overlevingskans tòch ter wereld: “Om met organen andere levens te redden”

Een zwangere vrouw die wist dat haar baby geen enkele kans op overleven had, heeft die zwangerschap toch volbracht. Door het kindje ter wereld te brengen, kon het paar de organen wegschenken. Zo redden ze het leven van twee andere kindjes.

Klik hier om het volledige artikel te lezen


Marjolein gaf haar nier aan een onbekende

Waar veel twintigers zich bezighouden met studeren, uitgaan en nieuwe liefdes, deed Marjolein Schraa (28) iets heel anders. Zij stond vijf jaar geleden een nier af. En niet aan een dierbare maar aan een onbekende. “In eerste instantie heb ik bijna niemand verteld over mijn plannen. Omdat ik me ongemakkelijk voelde bij de waardering.”

Klik hier om het volledige artikel te lezen


Spanje al 27 jaar wereldleider met orgaandonaties en transplantaties

Spanje is nog steeds na 27 jaar de wereldleider wat betreft orgaandonaties en transplantaties. De afgelopen vijf jaar hebben er 37% meer orgaandonaties plaatsgevonden in Spanje en het afgelopen jaar is dit gestegen van de 2.183 in 2017 naar 2.243 in 2018 waardoor er 5.314 transplantaties konden plaatsvinden.

Klik hier om het volledige artikel te lezen


Songfestivalwinnaar Salvador Sobral getrouwd met Belgische actrice

Songfestivalwinnaar Salvador Sobral (29) is in het huwelijksbootje gestapt met de Belgische actrice Jenna Thiam (28). De Portugees won in 2017 met zijn nummer ‘Amar pelos dois’ het Eurovisiesongfestival in Oekraïne. Ook toen was Thiam al van de partij. De twee hebben hun liefde nu bezegeld met een huwelijk.

Klik hier om het volledige artikel te lezen


Ashton Kutcher wilde hart aan tweelingbroer doneren

Ashton Kutcher wilde als tiener zijn leven geven voor zijn tweelingbroer Michael. Toen Michael een harttransplantatie nodig had op 13-jarige leeftijd, wilde Ashton de donor voor zijn broer zijn.

Klik hier om het volledige artikel te lezen

Dit wil je misschien ook lezen:

Leave a Reply

avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Notify of
DutchEnglishFrench
Scroll Up