Love & share #75

door

We genieten een heerlijk weekend weg voor de feestdagen. Genieten van de kerstsfeer en doen de laatste kerstinkopen terwijl we citytrippen. Wat een heerlijke maand is het toch december, de sfeer, gezellig en lichtjes. Het is een periode van dankbaar terug blikken, weer een ‘gezond’ jaar achter de rug. Ik hoop dat jullie allemaal mogen genieten van december en dat we dan met z’n allen een mooi en vooral gezond 2019 inzetten. Voor vandaag een nieuwe love & share met de mooiste artikels over baarmoedertransplantatie en een koor bestaande uit transplantatie patiënten. Prachtig nieuws, mooie boodschappen. Veel leesplezier!

Primeur in België: UZ Gent transplanteert met succes een baarmoeder

Chirurgen van de Vrouwenkliniek en het Transplantatiecentrum van het UZ Gent voerden recent de eerste baarmoedertransplantatie van het land uit. De ingreep verliep vlekkeloos en de vrouw stelt het goed. Zonder complicaties zal ze ten vroegste over een jaar zwanger kunnen worden van haar eigen kind via ivf.

Klik hier om het volledige artikel te lezen

Nieuwe nano-immuuntherapie tegen levenslang medicatie na orgaantransplantatie

Een nieuwe nano-immuuntherapie die het afweersysteem programmeert biedt hoop voor patiënten die na een orgaantransplantatie veel medicijnen moeten slikken om afstoting tegen te gaan. Een muizenstudie toont aan dat doelgerichte ‘herprogrammering’ van de myeloïde cellen orgaanafstoting succesvol tegengaat, zonder verdere medicatie. Hoogleraar Willem Mulder van de TU Eindhoven publiceerde deze resultaten in Immunity.

Klik hier om het volledige artikel te lezen

Heftige oproep van Lotte uit Den Bosch: ze heeft een nierdonor nodig om in leven te blijven

Lotte (32) uit Den Bosch heeft een nier nodig, anders gaat ze wellicht snel dood. Op haar socialemediakanalen deed ze maandag een emotionele oproep, ‘een laatste strohalm’ in haar zoektocht naar een donor. ‘Iedere dag voel ik dat mijn lichaam slijt.’

Klik hier om het volledige artikel te lezen

Aletta gaf haar baby een stuk van haar lever

Hoe ver ga je als moeder voor je zieke kind? Aletta Verhoeven (25) in ieder geval hele ver; zij werd leverdonor voor haar zieke dochtertje en moest daarvoor in korte tijd veel afvallen om zo min mogelijk vet rond haar lever te hebben. “In een paar maanden viel ik 25 kilo af.”

Klik hier om het volledige artikel te lezen

Gifted organs choir and band

En als laatste dit filmpje, van een hart getransplanteerde die een koor opgericht heeft om orgaandonatie te promoten.Dit wil je misschien ook lezen:

Leave a Reply

avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Notify of
DutchEnglishFrench
Scroll Up