Love & share #74

door

Zaterdag alweer, het voelt alsof de laatste maand van het jaar nog sneller gaat dan andere maanden. Alsof het jaar echt wil eindigen, of is het toch omdat ik weer blog en dat toch weer wat meer tijd van me vergt? Vandaag start de periode van de kerstmarkten, zijn we volop bezig voor music for life en zijn er heel veel zij projecten die bijna afgelopen zijn! Fijne drukte in december!Voor vandaag enkele straffe artikels. Van varkensharten tot gezichtstransplantatie tot een primeur wat baarmoedertransplantatie betreft! Hoopvol nieuws! Veel leesplezier!

Transplantatie varkenshart stapje dichterbij

Bavianen die een varkenshart ingepland kregen, bleven tot zes maanden in leven, melden Duitse wetenschappers in het vakblad Nature. Dat is veel beter dan het vorige record van 57 dagen.

Klik hier om het volledige artikel te lezen

Primeur: eerste baby geboren die in baarmoeder van overleden donor groeide

In Brazilië is het eerste kind ter wereld gekomen via een transplantatie van een baarmoeder van een overleden donor. Dat maakten artsen bekend in het medisch tijdschrift The Lancet.

Klik hier om het volledige artikel te lezen

Straffe metamorfose: Cameron toont zijn nieuw gezicht na mislukte zelfmoordpoging

Van een onwaarschijnlijke metamorfose gesproken: Cameron Underwood toonde gisteren voor een groot publiek zijn nieuw gezicht, nadat hij een transplantatie had laten uitvoeren. Ruim twee jaar eerder was hij gruwelijk verminkt geraakt bij een zelfmoordpoging. “Het is belangrijk dat mijn verhaal gedeeld wordt. Zo kan ik lotgenoten hoop geven, het is nooit te laat om hulp te zoeken”, verklaarde hij tijdens een persconferentie.

Klik hier om het volledige artikel te lezen

Primeur in België: artsen UZ Gent reconstrueren voor het eerst plasbuis vrouw met wangslijmvlies

In het Universitair Ziekenhuis Gent hebben urologen Nicolaas Lumen en Marjan Waterloos voor het eerst in België de plasbuis van een vrouw gereconstrueerd met een transplantatie van wangslijmvlies. Dat meldt het ziekenhuis. De artsen baseerden zich op een techniek die wordt toegepast bij mannen, maar die bij vrouwen veel complexer en risicovoller is.

Klik hier om het volledige artikel te lezen

Dit wil je misschien ook lezen:

Leave a Reply

avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Notify of
DutchEnglishFrench
Scroll Up