Love & share #72

door

Zaterdag! Tijd om weer enkele mooie artikels te delen. De zon schijnt, de eerste avond Gentse feesten zit er op. Ik vind het helemaal prima die zomer. Sinds Italiaanse hitte waarin we gesport hebben kan ik weer een pak beter tegen de Belgische warmte. Altijd goed mee genomen. In de love & share een interessante uitleg over een onderzoek naar lymfeklierkanker na transplantatie, toekomstmuziek voor artificiële eierstokken en mooie verhalen over succesvolle transplantaties. Veel leesplezier lieve mensen en een ontzettend mooi weekend gewenst.

Hoe een levensreddende orgaantransplantatie soms dodelijk kan zijn

Hoewel orgaantransplantaties vele levens helpen redden, brengen ze ook een hoger risico op lymfeklierkanker met zich mee.

Klik hier om het volledige artikel te lezen

De Dag Nadat – Ik een nier afstond aan mijn zoon

Zo ging het verder met Ans van Rooijen (nu 59), nadat ze vier jaar geleden haar nier afstond aan haar zoon Mike. “Met de kennis van nu zou ik het zo weer doen.”

Klik hier om het volledige artikel te lezen

Inge heeft donorlongen: “Ik had nog maar twee maanden te leven”

Vijf jaar geleden had Inge Schepers (50) en druk leven. Ze werkte in een kledingwinkel en deed daarnaast een opleiding voor pedicure. Maar de uitslag van een longfoto veranderde alles: “De arts vertelde me dat ik een dodelijk longziekte heb: longfibrose. ‘Ik denk niet dat u nog heel veel jaar te leven heeft.’ Zo dat was wel schrikken.”

Klik hier om het volledige artikel te lezen

‘Artificiële eierstok’ kan vrouwen met kanker natuurlijk zwanger maken

Op een natuurlijke manier zwanger raken na chemotherapie, kan over enkele jaren met een ‘artificiële eierstok’ met eigen eicellen. Deense wetenschappers testten deze techniek voor het eerst succesvol uit op muizen, maar ook aan de université catholique de Louvain (UCL) in België wordt ermee geëxperimenteerd.

Klik hier om het volledige artikel te lezen

Dit wil je misschien ook lezen:

Leave a Reply

avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Notify of
DutchEnglishFrench
Scroll Up