Love & share #71

door

Hey allemaal! Ik lig heerlijk op mijn luie krent in de Italiaanse zon als je dit leest. Wat kan het leven op vakantie heerlijk zijn. Genieten van het niets doen, de zon en elkaar. Hieronder heb ik voor jullie enkele leuke artikels gevonden om te delen. Over slakken en transplantatie en de optrekking van de leeftijd voor bloeddonoren. Klinkt prima toch! Een heel fijne zaterdag voor jullie allemaal en veel leesplezier!

De man met drie gezichten revalideert van laatste transplantatie: “Het is goed zo, dit ben ik”

“De man met de drie gezichten.” Zo noemen ze Jérôme Hamon, de man die in een ziekenhuis in Parijs voor de twee keer een gezichtstransplantatie heeft ondergaan. Hij revalideert nu van de drastische operatie en probeert te wennen aan zijn nieuwe uiterlijk. “Maar dat gaat vlot”, vertelt de 43-jarige aan France Inter.

Klik hier om het volledige artikel te lezen

 

Geheugen van ene slak naar andere getransplanteerd: binnenkort ook bij mensen?

Wetenschappers hebben een bijzonder experiment met succes uitgevoerd bij slakken. Ze transplanteerden een stuk geheugen van de ene slak naar de andere, waardoor die plots zaken kon die ze daarvoor niet kon. Op termijn zou dat bij mensen ook kunnen, al is het nog lang niet zo ver, meldt CNN.

Klik hier om het volledige artikel te lezen

 

Recordaantal orgaandonaties in België

In ons land wachten 1.300 personen op een orgaantransplantatie. Vorig jaar was er een recordaantal van 348 postmortale donaties, tegen 321 in 2016. Dat heeft er vooral mee te maken dat er ieder jaar meer Belgen zich laten registreren op de lijst van orgaandonoren. Momenteel zijn het er al 275.000, 12 procent meer dan eind 2016.

Klik hier om het volledige artikel te lezen

 

Bloed geven mag nu ook na uw 71ste

Minister voor Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) heft de leeftijds­beperking op voor bloeddonoren. Tot nu mochten mensen maar tot hun 71ste bloed doneren. Die maximumleeftijd valt nu dus weg. “Met deze maatregel versterken we de bloedvoorraad om levens te redden”, zegt De Block.

Klik hier om het volledige artikel te lezen

Dit wil je misschien ook lezen:

Leave a Reply

avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Notify of
DutchEnglishFrench
Scroll Up