Love & share #70

door

We zitten al aan de 70e Love & Share. Al zeventig artikels lang deel ik met jullie de mooiste artikels die gepubliceerd werden omtrent orgaandonatie en transplantatie. Wat heerlijk dat er telkens opnieuw zoveel mooie en interessante artikels gepubliceerd worden. Het houdt orgaandonatie en transplantatie toch telkens in de media en dat is goed als je het mij vraagt. Mensen er regelmatig aan herinneren en over informeren is een goede stap naar meer donoren en meer bekendheid rondom orgaandonatie.

 

Het verhaal van een nierdonor: ‘Het is een klein offer voor andermans leven’

Misschien heb je er weleens over nagedacht om donor te worden, maar vind je de stap om je te laten registreren nog iets te groot. Dat gold niet voor Ansfried Snijders (52) uit Rotterdam. Hij kreeg de impact van een nierziekte van dichtbij mee en koos ervoor om bij leven nierdonor te worden. Hij onderging een operatie zodat hij iemand anders’ leven kon redden. Dat je na het afstaan van een nier weer snel hersteld kunt zijn, liet hij zien door de marathon van Rotterdam te lopen.

Klik hier om het volledige artikel te lezen

Bijzonder verhaal: Ingrids zoontje werd geboren met galgangatresie en kreeg een levertransplantatie

Na de geboorte van haar tweede kindje Mike leeft Ingrid op een “blauwe wolk”. Na zes weken zag Mike echter nog steeds wat geel en had hij erg lichte ontlasting. Op het consultatiebureau werd Ingrid gerustgesteld, maar haar buikgevoel gaf toch aan dat er iets mis was. De huisarts stuurde haar meteen door naar het ziekenhuis, waar na heel wat onderzoeken de diagnose ‘galgangatresie’ gesteld werd. De amper acht weken oude Mike moest meteen geopereerd worden …

Klik hier om het artikel – deel 1 te lezen

Klik hier om het artikel – deel 2 te lezen

Gaby: ‘Ik schaam me voor het feit dat ik geen donor was voor ik er zelf eentje nodig had’

Gaby is moeder van Lars (11) en Lotte (8), getrouwd met een zeer gedreven ondernemer, ex-expatvrouw, eetcoach voor kinderen en schrijfster/uitgever. Blogt ook.

Klik hier om het hele artikel te lezen

Vader raakt bevriend met de man die het donorhart van zijn zoon (22) kreeg

Adam had er nooit een geheim van gemaakt dat hij na zijn dood zijn organen ter donatie zou afstaan. Hij liet zich al op zijn zestiende registreren als orgaandonor. “Dat was typisch Adam, die genereuze geest”, zegt vader Rick. “Wetende dat Adams wens vervuld zou worden, was nog wel de makkelijkste beslissing dat weekend.”

Klik hier om het volledige artikel te lezen

Dit wil je misschien ook lezen:

Leave a Reply

avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Notify of
DutchEnglishFrench
Scroll Up