Love & share #69

door

Zaterdag, tijd voor nieuwe en mooie verhalen over orgaandonatie en transplantatie. Tijd voor een nieuwe Love & share! Ik heb een fijne week achter de rug en kijk vandaag krijgen we prachtig weer. Wat willen we nog meer. De lente is volop in het land en met een drukke mei maand zijn juni en juli niet meer ver uit het vizier. Ik geniet er zo van, die lange winter achter de rug, de zon die steeds vaker aanwezig is. En onder het motto, niet uitstellen, maar doen, is mei niet alleen een drukke maand, maar ook een ontzettend fijne maand! Geniet van mei, van de zon en het gras onder je voeten! Fijne zaterdag!

Ouders horen hart van overleden dochtertje (9) kloppen in lichaam van Max (10): “Zij heeft mijn leven gered”

Hoe emotioneel de hereniging ook was, de ouders van het overleden meisje zullen de ontmoeting nooit meer willen vergeten. Zij konden immers nog één keer naar het hart van hun dochter luisteren. “Het voelt alsof een groot deel van Keira nu in Max voortleeft”, vertelt Joe. “Het was geweldig om Max te ontmoeten. Hij vertelde ons dat hij zijn nieuwe hart ‘Kax’ heeft genoemd, een combinatie van de namen Keira en Max. Die jongen is een echte held.”

Klik hier om het volledige artikel te lezen

Een hart voor Koen

Orgaandonatie, het kan levens redden. Die boodschap dragen zusterteams Aqua Protect Racing en Deldiche Racing dit weekend uit. Koen Ryssaert, een van de teamleden, is zwaar ziek, heeft dringend nood aan een nieuw hart en moest bijgevolg verstek geven voor de seizoensopener van het Belcar Endurance Championship.

Klik hier om het volledige artikel te lezen

Het emotionele moment waarop vrouw hart van overleden geliefde hoort kloppen in de man die hij redde

“Hij zei me: ‘Weet je, wanneer ik overlijd, ga ik mijn organen doneren en meer levens redden’,” vertelt Gomez. En dat is wat hij deed.

Klik hier om het volledige artikel te lezen

“Nog iemand een sigaret?” Verpleegster toont het enorme verschil tussen rokerslong en gezonde longen

In België krijgen elk jaar zo’n 7.000 mensen longkanker. Bij bijna negen op de tien patiënten is de sigaret de boosdoener. Uit onderzoek van de Stichting tegen Kanker blijkt dat 56% van de Belgen nog nooit gerookt heeft. 24% deed dat vroeger wel, maar is inmiddels gestopt. 3% rookt, maar niet dagelijks. 17% heeft de portie nicotine wel dagelijks nodig.

Klik hier om het volledige artikel te lezen

Dit wil je misschien ook lezen:

Leave a Reply

avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Notify of
DutchEnglishFrench
Scroll Up