Love & share #68

door

Het is vrijdagavond als ik dit typ. In tegenstelling tot velen hang ik op de bank, want morgen geen uitslaap zaterdag, geen rustige dag gepland. Morgen is het trainingsdag, van ‘s morgens vroeg, tot ‘s avonds laat. De afgelopen weken waren zo hectisch en vol. Toen ik gisteren op mijn clubtraining tot volgende week zei, besefte ik dat het dinsdag een feestdag is en dus geen training. De keer nadien had ik een privé les gepland. Rood en nog zweterig van enkele uren badminton besefte ik dat het mijn laatste clubtraining was voor mijn eerste competitie. Vanaf nu alleen nog met ‘privé’ les mijn dubbelpartner.

Spannend vind ik dat. De weken vliegen, genietend van de lente gaat alles veel sneller. De dagen duren langer maar de weken lijken korter. Ik tel af en ik train. Vanaf nu ieder mogelijk moment. En elk vrij moment geniet ik van de lente, want die vind ik best heerlijk. Geniet van jullie zaterdag!

Jonge vrouw moet levertransplantatie ondergaan door overdosis pijnstillers

Een jonge vrouw heeft in het UZ Gent een levertransplantatie moeten ondergaan omdat ze te veel pijnstillers had ingenomen. Omdat het niet de eerste keer is dat zoiets gebeurt, roepen dokters apothekers op om hun klanten beter uit te leggen hoeveel pijnstillers ze mogen slikken en wat de gevaren zijn van een overdosis, meldt VTM NIEUWS zaterdag.

Klik hier om het volledige artikel te lezen

De man met drie gezichten revalideert van laatste transplantatie: “Het is goed zo, dit ben ik”

“De man met de drie gezichten.” Zo noemen ze Jérôme Hamon, de man die in een ziekenhuis in Parijs voor de twee keer een gezichtstransplantatie heeft ondergaan. Hij revalideert nu van de drastische operatie en probeert te wennen aan zijn nieuwe uiterlijk. “Maar dat gaat vlot”, vertelt de 43-jarige aan France Inter.

Klik hier om het volledige artikel te lezen

Amerikaanse artsen voeren eerste wereldwijde transplantatie van penis en scrotum uit

Een Amerikaanse soldaat raakte enkele jaren geleden tijdens een missie in Afghanistan zwaargewond. Sindsdien stond de man op een wachtlijst voor een penis- en scrotumtransplantatie. Enkele chirurgen van de Johns Hopkins University School of Medicine zijn er enkele maanden geleden in geslaagd om een succesvolle transplantatie uit te voeren. Het gaat om de eerste volledige penis- en scrotumtransplantatie ter wereld.

Klik hier om het volledige artikel te lezen

Jongetje (7) krijgt in één operatie 5 nieuwe organen en kan nu zelf eten

De operatie is uniek, aldus zijn artsen uit het kinderziekenhuis in Birmingham. Het gaat om een transplantatie van maar liefst vijf organen; twee nieren, een lever, een dunne darm en een alvleesklier.

Klik hier om het volledige artikel te lezen

Dit wil je misschien ook lezen:

Leave a Reply

avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Notify of
DutchEnglishFrench
Scroll Up