Love & share #66

door

Waar zijn die eerste drie maanden van het jaar gebleven? Het is iets wat ik me dit jaar wekelijks afgevraagd heb. Het gaat zo snel. Het kan maar beter ook betekenen dat het we snel mooi weer krijgen. Zoals ik in een eerdere blog zei ben ik wintermoe. Regen beu, zo kan je het ook noemen. Maar het is het begin van de paasvakantie en dat kan de pret niet drukken. Wij genieten van een verrassingsweekend deze paasdagen. Lekker enkele dagen erop uit. Het einde van een succesvol 40 dagen bloggen! Want morgen zal de 40e blog online komen sinds het begin! Hopla!

Voor nu, zoals elke zaterdag de mooiste berichten omtrent orgaandonatie en transplantatie van afgelopen week. Fijn verlengd weekend en fijne paasvakantie mocht je daarvan mogen genieten.

 

Europees actieplan voor orgaandonatie: bijna vijfde meer transplantaties

Tussen 2008 en 2015 is het aantal orgaantransplantaties in de Europese Unie met 17% gestegen. Dat blijkt uit een rapport van het Nederlandse Instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg.

Klik hier om het volledige artikel te lezen

Dialyse overslaan geeft duurzame transplantatie

Een getransplanteerde nier gaat langer mee wanneer de patiënt voorafgaand aan de transplantatie niet gedialyseerd heeft, zelfs niet eventjes. Dat volgt uit Frans onderzoek onder tienduizenden patiënten.

Klik hier om het volledige artikel te lezen

Maartje wordt de eerste Nederlander met nieuwe handen

De voorbereidingen lopen al drie jaar, maar nu is alles wel zo ongeveer klaar. Als er twee geschikte handen beschikbaar komen, dan kan Maartje Bijl een dubbele handtransplantatie krijgen. Ze heeft nu op de plaats waar vroeger haar handen zaten aan de ene kant een stomp die ook aan de onderarm beschadigd is en aan de andere kant alleen nog een midhand, een hand zonder vingers.

Klik hier om het volledige artikel te lezen

Aletta gaf haar baby een stuk van haar lever

Hoe ver ga je als moeder voor je zieke kind? Aletta Verhoeven (25) in ieder geval hele ver; zij werd leverdonor voor haar zieke dochtertje en moest daarvoor in korte tijd veel afvallen om zo min mogelijk vet rond haar lever te hebben. “In een paar maanden viel ik 25 kilo af.”

Klik hier om het volledige artikel te lezen

Dit wil je misschien ook lezen:

Leave a Reply

avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Notify of
DutchEnglishFrench
Scroll Up