Love & share #59

door

Een love & share vol mooie artikels, van wederom een prachtig Stefaan Degand interview tot huid- en hoofdtransplantaties. Op het einde van het jaar sluiten we vaak af met mooie verhalen omtrent orgaandonatie en transplantatie en het lijkt erop dat het dit jaar niet anders gaat zijn. In de love & share van deze week vind je vijf artikels die ik meer dan de moeite waard vind om met jullie te delen. Veel leesplezier en een fijne zaterdag gewenst!

“Dankzij jouw organen zijn acht mensen geholpen”

“Ons verdriet is groot, maar het is mooi dat dankzij jouw organen acht mensen werden geholpen.” Maria Dujardyn, de moeder van de overleden rallyrijder Mathias Viaene (41), zocht tijdens de uitvaartdienst troost. “Slaap zacht, droom fijn en ontwaak in zonneschijn”, sprak dochter Stella (11).

Klik hier om het artikel te lezen

Stefaan Degand: ‘Nu mag het stoppen’

Slechts enkele maanden geleden verloor Stefaan Degand zijn vrouw en zijn ongeboren kind. Nu trekt hij door Vlaanderen en Nederland met ‘Hamlet’ van theatergroep Abattoir Fermé, een moderne bewerking van het beroemde stuk van Shakespeare over de zin van het leven. ‘We hebben elkaar elke dag gezegd dat we elkaar graag zagen. Daar haal ik de energie uit om verder te doen’, zei hij in ‘De Zevende Dag’ op Eén.

Klik hier om het artikel te lezen

Man schenkt 50 procent van zijn huid om zwaarverbrande broer te redden

Een Fransman wiens lichaam voor 95 procent verbrand raakte tijdens een arbeidsongeval, is nu aan de beterhand dankzij zijn tweelingbroer. Die stond ongeveer de helft van zijn huid af voor een transplantatie.

Klik hier om het artikel te lezen

“Eerste hoofdtransplantatie in de geschiedenis is een succes”

Sergio Canavero, de chirurg wiens naam de laatste jaren bijna synoniem werd van ‘de eerste hoofdtransplantatie’, maar ook van ‘dokter Frankenstein’. Hij beweert nu dat hij erin geslaagd is de eerste hoofdtransplantatie op een menselijk lichaam tot een goed einde te brengen. De persoon in kwestie was al overleden toen de transplantatie plaatsvond, maar de stap naar een transplantatie op een levend persoon wordt nu wel heel klein volgens de dokter.

Klik hier om het artikel te lezen

Selena Gomez praat voor het eerst over niertransplantatie: “Het ging over leven of dood”

De Amerikaanse popster Selena Gomez (25) heeft het in de talkshow Today voor het eerst over haar niertransplantatie. De zangeres lijdt aan lupus en zonder donornier van haar beste vriendin Francia Raisa, eveneens te gast in het programma, had ze de ziekte niet overleefd.

Klik hier om het artikel te lezen

Dit wil je misschien ook lezen:

Leave a Reply

avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Notify of
DutchEnglishFrench
Scroll Up