Love & share #58

door

Zoals het altijd komt met vakantie gaat ie even snel voorbij als ie gekomen is. Ik genoot van enkele heerlijke dagen in Nederland als shopping trip. Ik genoot van het verjaardagsfeest van ons kleinste meisje. Plots is ze zeven. Geen idee hoe dat er ineens al is. Het werd een prachtige dag voor haar en een heel erg leuke vakantie voor mij! En als kers op de taart kregen we maandag een prachtig artikel over Christophe en onze nieuwe campagne in het nieuwsblad. Het is zo mooi om te zien hoe deze campagne leeft. Het werd niet alleen een prachtige campagne, maar ook een prachtig eerbetoon aan Christophe.

Hij is het gezicht van een nieuwe donorcampagne, maar Christophe stierf vlak voor hij filmpje kon zien

Meer Belgen aanzetten om orgaandonor te worden. Dat is de wens van Christophe de Fonseca (51) die hij in een aangrijpend campagnefilmpje verkondigt. Vier jaar wachtte hij zelf op een geschikte donor. “Zonder nieuw hart, zal ik er niet lang meer zijn”, zo klinken zijn laatste woorden in het filmpje. “Woorden die jammer genoeg de waarheid werden”, vertelt zijn weduwe. “Christophe overleed op de dag dat de campagne gelanceerd zou worden.”

Klik hier om het artikel te lezen

Selena Gomez praat voor het eerst over niertransplantatie: “Het ging over leven of dood”

De Amerikaanse popster Selena Gomez (25) heeft het in de talkshow Today voor het eerst over haar niertransplantatie. De zangeres lijdt aan lupus en zonder donornier van haar beste vriendin Francia Raisa, eveneens te gast in het programma, had ze de ziekte niet overleefd.

Klik hier om het artikel te lezen

“Praten over orgaandonatie blijft een taboe”

118.000 nieren, 37.000 levers, 20.000 harten, 11.000 longen. Eurotransplant heeft in totaal al 185.000 patiënten geholpen aan één of meerdere organen. De organisatie coördineert orgaandonaties binnen 8 Europese landen, waaronder België, en viert haar 50-jarig bestaan. Maar ondertussen staan er nog altijd 15.000 patiënten op de wachtlijst.

Klik hier om het artikel te lezen

Patiënt die lang wordt gedialyseerd beter af met transplantatie

Transplantatie verlengt het leven van patiënten die meer dan tien jaar in dialyse zijn. John Gill e.a. onderzochten of de patiënten die een niertransplantatie ondergaan na een langdurige behandeling met dialyse (>10 jaar) een overlevingsvoordeel hebben vergeleken met diegenen die op de wachtlijst blijven staan. Deze observationele studie (n=5365) verscheen in Clinical Journal of the American Society of Nephrology.

Klik hier om het artikel te lezen

Dit wil je misschien ook lezen:

Leave a Reply

avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Notify of
DutchEnglishFrench
Scroll Up