Love & share #57

door

Het is alweer zaterdag na een drukke week. Wat fijn toch eens die vrijdagavond eraan komt en die het weekend inzet. Ik mag dit weekend beginnen met een fijn logeerpartijtje bij vrienden. Hoe oud ik ook ben, ik blijf dat zo fijn vinden! En nadien is het een drukke vakantieweek. Waar ik op het einde nog een klein uitje heb. Superfijn en als het weer nu nog héél even warm wil blijven kunnen we oktober mooi afsluiten. Want geef toe, het was toch een prachtige maand! Ik kan nauwelijks geloven dat ze bijna weer voorbij is. Fijne weekend en belangrijker, fijne vakantie voor wie deze mag vieren!

Donornieren in betere conditie houden

Lange tijd reisde in Nederland elke nier van een overleden donor in een eenvoudige koelbox richting transplantatie. Tegenwoordig gebruiken we een draagbare machine die het orgaan koelt. Tegelijk pompt dit apparaat een speciale vloeistof in de nier die hem in betere conditie houdt. Maar misschien kan de kwaliteit van donornieren nog beter worden. Onderzoekers proberen dat door bijvoorbeeld het orgaan juist warm te houden, of door zuurstof, medicijnen of stamcellen toe te voegen aan de spoelvloeistof.

Klik hier om het artikel te lezen

 

2-jarig jongetje krijgt geen niertransplantatie, omdat papa zijn probatievoorwaarden schond

Een 26-jarige man trekt aan de alarmbel nu hij geen donor mag zijn voor zijn 2-jarig zoontje. Die heeft dringend een nier nodig, want AJ werd geboren zonder, maar de geplande transplantatie gaat niet door. “Omdat ik mijn probatievoorwaarden geschonden heb”, zo zegt Anthony Dickerson aan de Amerikaanse televisiezender WXIA in Atlanta.

Klik hier om het artikel te lezen

 

Weemoed op de verjaardag van mijn longen

Weemoed. Dat is wat ik voel op de verjaardag van mijn eerste donorlongen. 8 jaar geleden alweer nu dat een dappere donorheld mij leven schonk en 7 jaar alweer dat ik ze niet meer heb.

Klik hier om het artikel te lezen

 

Boekje helpt om met kleintjes te praten over de dood en orgaandonatie

Een boekje over de dood en orgaandonatie moet helpen om dit pittige onderwerp aan te snijden bij jonge kinderen in het ziekenhuis. ,,Je móet het erover hebben.”

Klik hier om het artikel te lezen

Dit wil je misschien ook lezen:

Leave a Reply

avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Notify of
DutchEnglishFrench
Scroll Up