Love & share #56

door

De weken lijken weer te vliegen. Hoe hard je naar je verjaardag uit kan kijken en het is zo weer voorbij. Het was een heerlijk warme week om jarig te zijn. Ik vind de herfst toch echt heel erg magisch en zo mooi! Maar goed, ik heb drie verjaardagen, dus ik vier gewoon nog even door. Het is door die verjaardagen dat mijn love & share voor één keer op een vrijdag online komt! Morgen komt er nog een bijzondere blog online!

De afgelopen week zijn er weer verschillende mooie artikels verschenen over orgaandonatie en transplantatie. Geniet ervan, lees even bij en een héle fijne dag gewenst.

 

Bekijk deze beklijvende campagne voor orgaandonatie

De vzw Re-Born to be Alive zet zich om mensen te informeren over orgaandonatie. Want ook al is iedereen donor tenzij anders aangegeven, artsen hebben steeds de toestemming van twee nabestaanden nodig voor ze perfect werkende organen mogen weggeven aan zij die ze dringend nodig hebben. Zo wordt er soms erg veel kostbare tijd verloren waardoor de organen vaak niet langer bruikbaar zijn. De boodschap luidt: laat je registreren als orgaandonor en red mensenlevens.

Klik hier om het artikel te lezen

 

Loes verloor haar vriend (32) door ‘een knullige val van een trap’

“Robert kwam rond twee uur ’s nachts thuis”, vertelt Loes over de avond van zijn noodlottige ongeval. “Ik werd wakker van een heel harde klap uit het trappenhuis van ons gebouw. Ik rende naar beneden, en daar lag hij, beneden aan de trap. Ik zag meteen dat het niet goed was. Hij reageerde nergens op.”

Klik hier om het artikel te lezen

 

Daan is de eerste Nederlandse baby die een donorhart kreeg

Daan (inmiddels 2) werd geboren met een ernstige hartafwijking. Zijn vooruitzichten waren slecht maar er gebeurde een wonder: tegen alle verwachtingen in was er per vliegtuig een hartje voor hem onderweg.

Klik hier om het artikel te lezen

 

Boekje helpt om met kleintjes te praten over de dood en orgaandonatie

Een boekje over de dood en orgaandonatie moet helpen om dit pittige onderwerp aan te snijden bij jonge kinderen in het ziekenhuis. ,,Je móet het erover hebben.”

Klik hier om het artikel te lezen

 

Ann-Sophie loopt voor haar nierdonor: Hij heeft mij nieuw leven gegeven

Opgeven was vandaag echt geen optie voor Ann-Sophie bij de Kustmarathon. Ze liep mee met de Wandelmarathon, voor haar donor. Ze heeft een jaar geleden een niertransplantatie gehad. Zelden waren de laatste meters voor de finish van de Wandelmarathon zo emotioneel.

Klik hier om het artikel te lezen

Dit wil je misschien ook lezen:

Leave a Reply

avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Notify of
DutchEnglishFrench
Scroll Up