Love & share #55

door

Wat een week was het! De week waarin we met enige vertraging onze nieuwe reclame campagne konden lanceren. En dat is best een dingetje. Het werd echt overal opgepikt en heeft al zoveel mensen bereikt die het op hun beurt weer delen. Het is enorm mooi om te zien hoe goed het filmpje ontvangen wordt. Stefaan Degand en Mathias Coppens hielpen ons een handje om het goed aan de man te brengen. En dat was zo de moeite waard! Deze week dus veel fijne artikels over orgaandonatie en over onze nieuwe campagne! Een heel fijn weekend gewenst, geniet van het mooie herfstweer!

Stefaan Degand: “Iedereen zou een orgaandonor moeten zijn”

Eén van de meer dan 1000 goede doelen van Music For Life, is vzw Reborn to be Alive. Een vzw die orgaandonatie promoot. Vandaag lanceren ze een nieuwe campagne om ook jou te overtuigen om je te registreren als orgaandonor.

Klik hier om het artikel te lezen

 

Mathias Coppens zet zijn schouders onder orgaandonatie!

Mathias Coppens is naast acteur, presentator en knotsgekke broer van Staf ook nog regisseur. Voor het goede doel van de orgaandonatie, maakte hij een aangrijpende spot. Maarten & Dorothee belden met hem. Bekijk hieronder het interview.

 

Beklijvende campagne voor orgaandonatie

De vzw Re-Born to be Alive zet zich om mensen te informeren over orgaandonatie. Want ook al is iedereen donor tenzij anders aangegeven, artsen hebben steeds de toestemming van twee nabestaanden nodig voor ze perfect werkende organen mogen weggeven aan zij die ze dringend nodig hebben. Zo wordt er soms erg veel kostbare tijd verloren waardoor de organen vaak niet langer bruikbaar zijn. De boodschap luidt: laat je registreren als orgaandonor en red mensenlevens.

Klik hier om het artikel te lezen

 

Elle (38) staat op de wachtlijst voor nieuwe longen

Elle heeft PCD, een aandoening die zorgt voor extreem veel longontstekingen. Haar longen zijn hierdoor zo beschadigd dat een longtransplantatie de enige optie is om in leven te blijven. “Ik probeer zoveel mogelijk met de dag te leven.”

Klik hier om het artikel te lezen

 

Artsen maken afgekeurde donorlever weer geschikt voor transplantatie

Artsen van het Universitair Medisch Centrum in Groningen (UMCG) zijn er voor het eerst in Nederland in geslaagd om een afgekeurde donorlever geschikt te maken voor transplantatie.

Klik hier om het artikel te lezen

Dit wil je misschien ook lezen:

Leave a Reply

avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Notify of
DutchEnglishFrench
Scroll Up