Love & share #54

door

Je bent weer helemaal in roulatie als de Love & share er weer is! De beste artikels van afgelopen weken. Voornamelijk het 50 jarige bestaan van Eurotransplant springt eruit deze week! Top nieuws is dat er mede dankzij hen 185.000 transplantaties waren de afgelopen jaren. Ze zijn de hoop voor velen op de wachtlijst! Deze week was er eentje voor mij om weer te kunnen wennen aan het thuis zijn en vooral aan de herfst. Temperatuur shock, maar gelukkig lagen er enkele nieuwe warme truien klaar. We raapten al kastanjes die we ‘s avonds oppeuzelen bij een serie. Hoe lekker warm het ook was op vakantie, ik houd zo van de herfst! Fijn weekend allemaal!

185.000 transplantaties in 50 jaar dankzij Eurotransplant

De organisatie Eurotransplant bestaat 50 jaar. Sinds de oprichting in 1967 coördineert de nonprofit-organisatie internationale orgaandonaties. De komende dagen wordt het jubileum gevierd tijdens een internationaal congres in Noordwijk.

Vanuit het kantoor in Leiden worden elk jaar duizenden mensen aan een nieuw orgaan geholpen. Op een groot scherm komen de donormeldingen binnen. Acht landen zijn aangesloten bij Eurotransplant: Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk, Kroatië, Hongarije, Luxemburg en Slovenië.

Klik hier om het artikel te lezen

Jemina stierf toen ze amper 13 jaar oud was. Ze redde het leven van maar liefst 8 mensen

Geen orgaandonor heeft zoveel mensen gered in het Verenigd Koninkrijk als de Engelse Jemima Layzell. Het meisje stierf in 2012 op 13-jarige leeftijd aan een hersenaneurysma. Nu onthult de NHS, het openbare gezondheidszorgstelsel van het Verenigd Koninkrijk, dat haar organen acht patiënten in leven houden. Het is een nieuw record in orgaandonaties.

Klik hier om het artikel te lezen

 

Harttransplantatie dringt zich op voor Portugese Songfestivalwinnaar

Het gaat niet goed met de Portugese winnaar van het Eurovisie Songfestival, Salvador Sobral. Tijdens het liedjesfestijn werd al duidelijk dat hij te kampen had met hartproblemen. De situatie is zo verslechterd, dat een harttransplantatie nodig is.

Klik hier om het artikel te lezen

 

Selena Gomez (25) krijgt nieuwe nier van beste vriendin

De Amerikaanse actrice/zangeres Selena Gomez lijdt aan lupus, en moest daarom een niertransplantatie ondergaan. Haar beste vriendin was donor. ‘De artsen hebben mij aangeraden een niertransplantatie te ondergaan in mijn strijd tegen lupus’, schrijft ze op Instagram.

Klik hier om het artikel te lezen

Dit wil je misschien ook lezen:

Leave a Reply

avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Notify of
DutchEnglishFrench
Scroll Up