Love & share #53

door

Een nieuwe love & share op deze mooie zaterdag. Vandaag geniet ik van mijn laatste rustdag voor het WK hier in Malaga van start gaat. Een laatste dag luilekkeren, zwemmen en vooral genieten. Een iets latere blog, maar daarom geen minder mooie artikels! Veel leesplezier!

Sporten met een donororgaan

Patiënten die een transplantatie achter de rug hebben, durven vaak niet genoeg te sporten. Bewegingswetenschapper en fysiotherapeut Edwin van Adrichem bedacht daarom een stoomcursus om deze patiënten weer in beweging te krijgen. En dat lijkt te werken.

Klik hier om het volledige artikel te lezen

Vader fietst meer dan 2.000 kilometer om hartslag overleden dochter te horen

Abbey, een Amerikaanse meisje uit Wisconsin, stierf in januari 2017. Haar familie bleef achter met immens veel verdriet. Op Vaderdag heeft haar vader echter de kans gekregen om de hartslag van Abbey, die zich als orgaandonor registreerde, nog een keer te beluisteren.

Klik hier om het volledige artikel te lezen

Transplant patient die als tiener een nier ontving van haar moeder stelt het nog steeds goed, 39 jaar later

Diane is 52 en heeft haar donornier nu even lang als haar moeder ze had, 39 jaar. De artsen vertelden toen de levensreddende transplantatie plaats vond in 1978 dat het orgaan een vijftal jaar zou meegaan. Nu is ze één van de langst levende nier getransplanteerde in Groot-Brittanië.

Klik hier om het volledige artikel te lezen

Dit wil je misschien ook lezen:

Leave a Reply

avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Notify of
DutchEnglishFrench
Scroll Up