Love & share #49

door

Zaterdag, één van de fijnste dagen van de week als je het mij vraagt. Tijd om bij vrienden en familie te stoppen en er een lekker lange dag van te maken. Ik vond voor deze week weer drie pareltjes van artikels. Er zijn periodes met maar weinig nieuwe artikels rond orgaandonatie en transplantatie, maar dat maakt het extra fijn om een mooi artikel te vinden. Alvast veel leesplezier en een fijn weekend voor ieder van jullie.

Mijn zoon stierf in 1994 maar zijn hart stopte pas dit jaar met kloppen

In de nacht van 29 september 1994 werd de 7 jaar oude Nicholas Green dood geschoten tijdens een familie vakantie in Zuid Italië. Zijn dood was een tragedie voor zijn ouders, Reg en Maggie, maar hun keuze om hun zoon zijn organen te doneren lieten de donatie cijfers van Italië verdriedubbelen. Er was sprake van het Nicholas effect.

Klik hier om het volledige artikel te lezen

 

UMCG start pilot leefstijlprogramma voor getransplanteerde patiënten

​Vijftig transplantatiepatiënten, die zes tot twaalf maanden geleden een long, lever of nier kregen in het UMCG, worden een week opgenomen in revalidatiecentrum Beatrixoord om een leefstijlprogramma te volgen. Tijdens deze week worden fysieke testen afgenomen en de levensstijl van de deelnemers onder de loep genomen. Nadien gaan zij naar huis met nieuwe kennis over een gezonde leefstijl en hoe zij deze kunnen toepassen in het dagelijks leven. Ook krijgen ze een individueel afgestemd beweeg- en trainingsprogramma dat ze kunnen voortzetten onder begeleiding van een fysiotherapeut in de eigen regio. Met het programma wil het UMCG patiënten ondersteunen om na transplantatie gezondheidsproblemen te voorkomen en gezond ouder te worden.

Klik hier om het volledige artikel te lezen

 

Aan de moeder van de orgaandonor van mijn zoon: je redde ons beiden

Kate Harris is een ruimtevaartingenieur voor de Amerikaanse Luchtmacht. Ze is de moeder van een zoon en woont momenteel in Florida. Je zou het vandaag niet zeggen, maar Kate verloor bijna haar zoon veel te vroeg. Toen het kleintje geboren werd, waren de dokters niet hoopvol voor zijn overleving. Maar de vechtlust en het ultieme offer van een wildvreemde veranderde alles voor het kleine gezinnetje. De onderstaande brief werd door Kate geschreven om de vreemde te bedanken die het leven van haar zoon redde.

Aan de moeder van de orgaandonor van mijn zoon: je redde ons beiden

Dit wil je misschien ook lezen:

Leave a Reply

avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Notify of
DutchEnglishFrench
Scroll Up