Love & share #40

door

Zaterdag. Eindelijk. Het eerste weekend dat ik thuis ben en nergens heen hoef sinds begin november. Wat een heerlijkheid. Ik ga beginnen met lekker lang uit te slapen en vooral te ontspannen en genieten van me time. Lekker badderen, maskertjes en enkele dingen in mijn agenda beginnen plannen. Ik begin hierbij ook aan een trainingsvrije week. Even tot rust komen. Helemaal. Hopelijk hebben jullie fijne plannen dit weekend! Geniet er alvast van. Voor nu een nieuwe love & share met de mooiste artikels die ik op twitter tegen kwam.

 

 

Haar dochtertje had geen enkele overlevingskans, toch wou Abbey bevallen om haar ‘verder te laten leven’

Annie leefde amper 14 uur en 58 minuten. Maar haar leven kreeg onpeilbaar veel betekenis voor haar ouders en voor heel wat andere mensen. Abbey Ahern wíst dat haar dochtertje geen overlevingskansen had, maar ze wou de zwangerschap niet onderbreken, wat 95 procent van de ouders in zo’n hartverscheurende toestand wél doen. Om het meisje in zekere zin verder te laten leven.

Klik hier om het volledige artikel te lezen

 

Artsen praten te weinig over orgaandonatie bij baby’s

Jaarlijks doneren honderden Nederlanders een orgaan na hun dood. Dit zijn veelal volwassenen, maar ook pasgeboren baby’s kunnen een orgaan doneren. Toch gebeurt dit nog te weinig, omdat artsen moeite hebben het onderwerp aan te snijden.

Klik hier om het volledige artikel te lezen

 

Jay (21) onthield zich een jaar lang van seks, voor een verleidelijk doel

Een jaar lang sloot de 21-jarige Jay Franzone zich af voor seksuele contacten. De reden, zegt hij zelf, is dat hij homo is. Het doel was heilig voor Jay: hij wou altijd al bloed geven. Vorige maand was het zover. Dagelijks laten honderdduizenden mensen over de hele wereld bloed aftappen om anderen te helpen. Een mooie daad, die meestal redelijk onopvallend verloopt. Maar voor Jay was het vorige maand een “spektakel”. De twintiger had dan ook net iets méér moeite gedaan om zijn diepe naastenliefde te betuigen.

Klik hier om het volledige artikel te lezen

 

Donita (9) zoekt nier voor haar mama met Facebook-filmpje

Ze is pas negen jaar, maar Donita Vissers uit Breda is met hele andere dingen bezig dan haar leeftijdsgenootjes: ze zoekt een donornier voor haar moeder. Op Facebook slaakt het meisje een noodkreet. “Een nier voor mijn mama”, zegt het meisje dichtend in een filmpje. “Dat doet mij veel verdriet. Al is er niemand die dat aan mij ziet. Ziekenhuis in, ziekenhuis uit. Nog steeds komen we niet vooruit.”

Klik hier om het volledige artikel te lezen 

Dit wil je misschien ook lezen:

Leave a Reply

avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Notify of
DutchEnglishFrench
Scroll Up