Love & share #38

door

Zaterdag, dat kan maar één ding betekenen, tijd voor een love & share. Er waren veel mooie berichten deze week omtrent orgaandonatie en transplantatie. De meest opmerkelijk die ik het meest zag voorbij komen was het meisje 6 dagen zonder longen leefde en dan donorlongen kreeg. Heel opmerkelijk en zo mooi voor haar dat deze techniek gelukt is. Hieronder de drie opmerkelijkste berichten van deze week. Alweer de laatste van januari! Veel leesplezier en fijne zaterdag!

 

  • Zes dagen zonder longen redt het leven van een jonge moeder

De longontsteking van een 32-jarige Canadese moeder was zo bedreigend dat artsen in een ziekenhuis in Toronto alleen nog een radicale ingreep konden uitvoeren die nooit voorheen was aangedurfd: beide longen zes dagen lang uit haar lichaam verwijderen om alle bacteriën te verjagen.

– Bron nieuwsblad

Klik hier om het volledige artikel te lezen

 

  • Wetenschappers zijn erin geslaagd menselijke cellen te laten groeien in varkens

“Echte organen laten groeien in varkens is nog ver weg”, zegt Juan Carlos Izpisua Belmonte van het Salk Institute in Californië. “Maar het is wel een eerste, vroege stap richting dat uiteindelijke doel.” Het zou het wereldwijde tekort aan een menselijke transplantatieorganen kunnen oplossen. Zo is het de bedoeling om op termijn pancreassen, harten en levers te laten groeien in varkens. De organen zouden de plaats innemen van de eigen organen van de varkens. De dieren zouden daarna geëuthanaseerd worden vooraleer de organen worden verwijderd.

– bron nieuwsblad

Klik hier om het volledige artikel te lezen

 

  • Opmerkelijk: Imam roept moslims op om zich te registreren als donor

De Borgerhoutse imam Mohad el Sghiar zoekt mee naar stamceldonoren voor een Antwerpse jongen met leukemie. De imam gaat zo in tegen de weifelende houding van veel moslims tegenover dergelijke medische ingrepen en roept op om zich te registreren als donor. “Op basis van de Koran is het toegestaan. In de islam staat het leven van iemand centraal en moeten we ernaar streven om levens te redden. Maar ik merk toch ook dat het onderwerp heel wat discussie teweegbrengt.”

– bron gazet van antwerpen

Klik hier om het volledige artikel te lezen

Dit wil je misschien ook lezen:

Laat een reactie achter

E-mail* ( is niet zichtbaar )

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

DutchEnglishFrench
Scroll Up