Love & share

Love & share #33

door

Na een mooie, maar ook emotionele verjaardagsweek maak ik graag weer tijd voor een Love & share, want ook deze week prachtige artikelen te lezen omtrent orgaandonatie en transplantatie. Ik hoop dat jullie wat genoten hebben van de voorbije week vol blogs. Veel leesplezier met de artikels van deze week!

‘Mensen die wakker werden, waren niet hersendood’

Hij had nog even tv gekeken en wilde naar bed gaan. Maar zo ver kwam hij niet. Kort voor zijn 60ste verjaardag kreeg Theo de Korte een hersenbloeding en twee dagen later werd hersendood vastgesteld. En hij werd orgaandonor. Zijn dochter Lydia van Delft vertelt hoe ze die gebeurtenissen heeft beleefd. En neuroloog prof. dr. Berry Kremer vertelt wat hersendood betekent.

Klik hier om het volledige artikel te lezen

Enige donor uit 25 miljoen mensen die Ava (3) kon redden, trekt zich terug

Door een zeldzame bloedafwijking ligt Ava Stark (3) uit Schotland op sterven. Enkel een stamceltransplantatie kan haar leven redden. Die operatie stond gepland voor afgelopen woensdag. Tot haar enige potentiële donor zich terugtrok.

Klik hier om het volledige artikel te lezen

Sinds mijn harttransplantatie ben ik er weer

In zijn vakantie in Denemarken deze zomer fietste Klaas Elling uit Rolde wel 60 kilometer op een dag. 10 jaar geleden was dat ondenkbaar, want toen was hij alleen maar bezig met overleven. Een donorhart bracht redding. Nu deelt hij zijn verhaal met zo veel mogelijk mensen.

Klik hier om het volledige artikel te lezen

Donorweek Hadewych Minis ontmoet Carla van Alem

Tijdens de donorweek had Carla van Alem een bijzondere ontmoeting met Hadewych Minis. Openhartig vertelt Carla over de periode voorafgaand aan haar transplantatie en hoe ze het nu ervaart. Waarna Hadewych haar een muzikale ode brengt.

Dit wil je misschien ook lezen:

Leave a Reply

avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Notify of
DutchEnglishFrench
Scroll Up