Love & share

Love & share #17

door

Op internet zijn er dagelijks mooie, interessante en inspirerende artikels te vinden omtrent orgaandonatie en transplantatie. Omdat ik ze liefst van al allemaal met jullie wil delen doe ik dat op zaterdag in de categorie ‘Love & Share’. Veel leesplezier en een fijne zondag allemaal!

  • Het aangrijpende moment waarop jongen beseft dat hij hartoperatie heeft overleefd

Een Amerikaanse vader heeft het aangrijpende moment vrijgegeven waarop zijn zoon Trevor (15) wakker wordt nadat hij een nieuw hart heeft gekregen. De jongen beseft dat hij nog leeft: “Ik ben zo gelukkig”. Trevor met zijn mama Kimberley. Trevor Sullivan uit de staat Michigan onderging de zware ingreep op 13 november vorig jaar. Maar het was pas afgelopen week dat zijn vader het ontroerende filmpje openbaarde op een Facebookpagina die orgaandonatie promoot.

Klik hier om het volledige artikel te lezen 

 

  • Longtransplantaties krijgen tweede adem

De dienst longziekten is sinds mei 2015 opnieuw begonnen met longtransplantaties. ‘De belangrijkste doelgroepen zijn mensen met COPD, interstitieel longlijden – dat zijn longziekten met overmatige vorming van littekenweefsel – en mucoviscidose’, zegt UZA-thoraxchirurg dr. Michèle De Waele.

Klik hier om het volledige artikel te lezen 

 

  • Meisje van drie krijgt als eerste volwassen nier dankzij 3D print

Lucy Antrim werd geboren met ernstige hart- en nierafwijkingen. Twee maanden geleden was zij oud genoeg voor een nierstransplantatie, haar vader Chris werd geschikt geacht om zijn nier aan zijn dochtertje af te staan. Om precies te kunnen bepalen hoe een volwassen nier in de buik van het kindje moet worden getransplanteerd, wordt normaal een risicovolle kijkoperatie uitgevoerd.

Klik hier om het volledige artikel te lezen 

Dit wil je misschien ook lezen:

Leave a Reply

avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Notify of
DutchEnglishFrench
Scroll Up