Longgetransplanteerden blij met peter Raf Van Brussel

door

Een optreden van Raf Van Brussel in een revalidatie – centrum lag aan de basis van het peterschap van de vzw in het algemeen en van Stéphanie in het bijzonder. Stéphanie nodigde ‘haar’ peter vorige week uit als quizmaster voor een benefiet avond.


“Re-Born To Be Alive is de Leuvense vzw die zich inzet om het dagelijkse leven van jonge mensen met Long- of hartlongtransplantaties een beetje draaglijker en aangenamer te maken. Dat bereiken ze door uitstapjes te maken of een geschenk te bezorgen en ze in het algemeen op te beuren want hun vechtlust voor het leven is enorm groot”, aldus Raf Van Brussel.

 

“Na een benefietoptreden in een revalidatiecentrum leerde ik de Leuvense Stéphanie Keustermans kennen. Ze was één van de jonge mensen die nieuwe longen ging krijgen. De vriendschap en genegenheid sloeg aan. Samen met mijn vrouw Ine en dochtertje Lucca leefde we mee in het herstelproces van Stéphanie, en zeker nog meer toen zich na twee jaar afstotingsverschijnselen voordeden en de levenslustige Stéphanie voor de tweede keer nieuwe longen diende te krijgen. We bezochten haar vaak in het ziekenhuis en bleven contact houden. Vooral de wil om te overleven, haar vechtlust en de nazorg van de meestal jonge mensen heeft mij bijzonder diep getroffen. Vandaar dat ik er geen seconde aan twijfelde om het peterschap van ‘Re-Born To Be Alive’ aan te nemen en de vzw te steunen waar ik kan.

 

Twee seconden

Stéphanie Keustermans zelf bruist van de energie. “Op mijn derde begonnen de problemen. Op mijn negentiende kon alleen een longtransplantatie enig soelaas bieden om te blijven leven. Twee jaar duurde het vooraleer ik de knoop doorhakte en instemde met de transplantatie. Later toen er zich afstotingsverschijnselen voordeden duurde het twee seconden en ik heb me dat ook nooit beklaagd. Vooral bij de revalidatie en de levenslange nazorg is steun van je omgeving van heel groot belang. Vandaar dat ik gelukkig ben dat Raf onze peter wil zijn.

Dit wil je misschien ook lezen:

Leave a Reply

avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Notify of
DutchEnglishFrench
Scroll Up