Let’s talk about: Wintersport met nieuwe longen

door

Ik sta voor de start van een nieuwe skivakantie. Voor de derde keer wintersport, iets waarvan ik dacht dat ik het nooit ging doen. Ik houd niet echt van de koude, de sneeuw en ben geen fan van vallen en hoogtes. Maar plots was ik vorig jaar bij mijn eerste skivakantie verkocht. Ik heb geen idee wat het was, of het nu het landschap is of de gezelligheid die er heerst op zo’n wintervakantie. Het heeft iets vreselijk moois.

Het is alleen moordend voor mijn benen. En een beetje voor mijn zelfzekerheid, ik moet elke keer weer die drempel over. Maar hoeveel ik er over kan piekeren, in the end is het gewoon doen en genieten. Want ondanks dat ik nooit een top skiër zal zijn vind ik het wel geweldig om te doen en bij te leren. Hoewel het nu onduidelijk is of ik effectief ga skiën of niet kijk ik er toch nog steeds naar uit. Bij de skiwinkel wisten ze me te vertellen dat skiën goed zou zijn voor de rug. De vraag is echter of ik het kan volhouden met de pijn en mezelf niet ga overdoen. Maar wat het ook zal worden, fijn zal het zijn! Ik kijk er al zolang naar uit en stilaan kruipt het dichterbij.

Ik krijg altijd veel vragen als ik vertel dat ik naar de bergen ga. Hieronder zal ik proberen om de drie meest gestelde vragen te beantwoorden. Ik moet er natuurlijk bij vermelden dat iedereen anders is en iedereen naar zijn eigen lichaam moet luisteren.

Heb je geen last van de koude?

Ik heb best gemakkelijk last van de koude in mijn longen. Dat kan ik om eerlijk te zijn hier al hebben in België als het ijskoud en winderig is. Het is een beetje cliché, maar het is toch echt zo dat de lucht in de bergen een pak anders is. Meestal heb ik er geen last van, omdat het warmer is dan iedereen denkt. Bovendien ben je echt gekleed om te gaan skiën en dat is allemaal kledij die ervoor gemaakt is om je warm te houden. Pak nog eens de fysieke inspanning van het skiën erbij en ik ben aan het zweten in de bergen. De koude stoort met eigenlijk helemaal niet, tenzij het echt extreem koude wind is.

Heb je geen last van de hoogte?

Neen helemaal niet. Mijn longen voelen helemaal niet anders als ik in de bergen ben. Om eerlijk te zijn heb ik meer moeite met het klimmen omdat mijn benen zwakker zijn dan van mijn longen en de hoogte.

Heb je daar geen last van dikke voeten?

Persoonlijk heb ik er weinig last van. Ik denk dat dat mede komt doordat je gewoon veel beweegt in de bergen. Ofwel ben ik aan het skiën ofwel maak ik een lange wandeling. Mijn voeten krijgen de kans niet van dik te worden. Waar ik meer last van heb is van pijnlijke benen van de wandelingen of het skiën.

Dit wil je misschien ook lezen:

Leave a Reply

avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Notify of
DutchEnglishFrench
Scroll Up