La Gomera: Valle Gran Rey

door

We gingen op vakantie naar La Gomera, het tweede kleinste bewoonde Canarisch eiland. We waren al een tijdje op zoek naar een fijne vakantie waar het warm was en waar geen massa toerisme was. Het heerlijke eiland heeft ons een pracht van een vakantie gegeven. We hadden een hotelletje op een metershoge klif en eerlijk, je moet wat kunnen stappen om ten volle van het eiland te genieten. Het laat je kuiten branden, zo steil. Zo kwamen we na onze eerste tocht op het eiland voorbij Valle Gran Rey.

 photo vallegranrey4_zpsf7prr7tw.jpg

 photo vallegranrey1_zpsstsr7xe0.jpg

Valle Gran Rey is een dorpje op La Gomera die ook ‘Grote Koningsvallei’ wordt genoemd. Ze ligt in de enorme vallei van gigantische rotsen. Steil naar beneden zie je de oceaan. De vallei is ongewoon omdat hij dood loopt aan de kust; de korte kustlijn is namelijk aan beide zijden omzoomd door steile rotswanden waarlangs geen wegen kunnen worden aangelegd. De vallei kan uitsluitend vanuit het centrum van het eiland over de bergen bereikt worden, via een weg met spectaculaire vergezichten. En spectaculair zijn ze! We genoten een héle week van de mooiste uitzichten en de hoogste rotsen.

Het dorpje zelf is op zich niet speciaal, maar van bovenaf gezien krijg je een prachtig uitzicht over dit kleine dorpje. De moeite om ‘even’ te klimmen!

 photo vallegranrey5_zps7cyjknlk.jpg

 photo vallegranrey3_zpsurtm16ze.jpg

Dit wil je misschien ook lezen:

Leave a Reply

avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Notify of
DutchEnglishFrench
Scroll Up