Kerstflix #1

door

De periode voor Kerst vind ik toch altijd heel erg gezellig. Lekker snuisteren naar fijne cadeautjes, heel vroeg donker en alle kerstlampjes aan in huis en in de zetel ploffen met melige kerstfilms of melige kerstmuziek. Ik ben een ‘sucker’ voor kerstfilms, ze zijn vaak zo heerlijk ‘slecht’ als je snapt wat ik bedoel. Vaak een mooie soms ietswat trieste boodschap, maar meestal enorm melig. Ik ben een filmfan, ik kijk graag een steengoede film. Behalve met de feestdagen in het vooruitzicht, dan kijk ik graag naar de wat minder hoogstaande, maar zeerrrr gezellige films. Is dat gek? Ik vind het alvast heel erg bij deze periode horen.

Ik bedacht me dat ik dit jaar niet echt de tijd had genomen om naar goede kerstfilms te zoeken. En daar moet ik dringend werk van maken, want na de heuse kerstavond organiseren we steeds een heuse pyama kerstochtend. Gezellig met z’n allen voor een kerstfilm in pyama en een klein hapje als ontbijt (want uitbuiken van de avond ervoor!). En dus zocht ik voor deze blog op netflix, dat ik bij deze omtover tot Kerstflix! Fijne kerstfilms zoeken op Netflix en die zijn er momenteel met hopen! Voor deze blog keek ik naar ‘The Christmas Chronicles’.

Het verhaal van een broer en zus, Teddy en Kate Pierce, die het plan hebben gevat om op kerstavond de Kerstman op te wachten en te filmen. Hun plan draait echter uit op een onverwachte reis waar de meeste kinderen alleen maar van kunnen dromen. Nadat ze de Kerstman hebben gespot, sluipen ze namelijk in zijn slee en beleven een bijzonder avontuur.

Deze film werd maar liefst al  meer dan 20 miljoen keer gestreamd via netflix. Twintig miljoen. Dan lijkt het toch dé perfecte kerstfilm te zijn, niet? Gooi daarbij dat hij gemaakt is door dezelfde man als Home Alone en het moet wel een pareltje zijn.  Nope nope. Wat mij betreft geen echt pareltje. Wel gewoon gezellig, met een Kerstman die op een stoere jonge versie van zichzelf lijkt. Geen gezette gezapige man in deze kerstfilm! Zijn hulpjes lijken op kleine trollen, geen lieftallige zoete (kinder)elfjes. Geen typische kerstfilm dus. En toch heb ik ervan genoten, eens iets anders dan andere jaren, al zal ik aan deze elfjes niet rap kunnen wennen. Een aanrader voor wie houdt van een gezellige ietwat atypische kerstfilm waar je nét geen traantje bij moet weg pinken. 

Dit wil je misschien ook lezen:

Leave a Reply

avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Notify of
DutchEnglishFrench
Scroll Up