Jack and the Cuckoo-Clock Heart

door

We gingen met de thalys richting skigebied. Omdat dat een zes uur durende trip is zocht ik op voorhand fijne films uit. Jack and the cuckoo-clock heart was er één die ik op het gevoel mee nam. Toen ik de cover zag in de winkel twijfelde ik geen minuut, dit ging ik mooi vinden! Ik las geen korte inhoud, ik keek alleen naar de cover en was verkocht. En zo werd het de eerste film die ik opzette als we vertrokken. Ik was best nieuwsgierig dus hij stond vrijwel meteen op nog voor de thalys deuren sloten. En zo zat ik bijna twee uur geboeid te kijken. Ik vond hem prachtig!

Het is zo’n mooi, maar zeker ook bijzonder verhaal. Zoveel kleine details die de personages karakter geven. De klok van Jack staat centraal, daarbij ook de tijd. En verdriet. Wat verdriet met een mensenhart kan doen is onbeschrijflijk. Het is geen typische vrolijke animatiefilm, het voelt wat zwaarder allemaal. Maar desondanks zo mooi. Gooi er nog een pracht van een soundtrack bovenop en het is echt een pareltje. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Mathias Malzieu.

 

Korte inhoud

Jack werd geboren op de koudste dag uit de geschiedenis. Hierdoor blijkt zijn hart bevroren. Madeleine, de vroedvrouw die de bevalling assisteert heeft in zijn borstkas een klok getransplanteerd zodat zijn hart blijft kloppen. Zij weet de baby te redden door zijn defecte hart door een horloge te vervangen. Deze prothese lijkt uitstekend te werken, op voorwaarde dat Jack elke emotionele geladenheid weet te vermijden. Dus geen koleire en vooral geen verliefdheid. Als Jack op een dag verliefd wordt, zou zijn klok kunnen breken met de dood tot gevolg. Ondanks het feit dat Madeleine hem zoveel mogelijk beschermt van de buitenwereld, kruist Jack het pad van Miss Acacia, een jonge zangeres die door haar onhandigheid bij Jack in de smaak valt. Zijn hart wordt stevig op de proef gesteld en ondanks de waarschuwingen van Madeleine ontdekt hij wat vriendschap is.

Dit wil je misschien ook lezen:

Leave a Reply

avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Notify of
DutchEnglishFrench
Scroll Up