In stilte verdwalen

door

Om de beurt plannen vriendlief en ik een uitje of weekendje weg in voor elkaar. Dan geven we alleen instructies hoe de ander moet rijden en maakt de ene ook de koffer van de ander. Bewust tijd maken voor elkaar en leuke dingen. Er komen elke keer weer bijzondere plekjes naar boven.

Ik weet niet meer waar het vandaar kwam, of ik het ooit gelezen heb in een boekje of gezien heb op televisie. Maar het Terhills hotel stond goed aangeschreven en lag vlakbij Connecterra, één van de toegangspoorten van het nationaal park dat zich bevindt bij de steenkoolmijnen van Eisden. En of het goed was, we werden meer dan goed verwelkomd, kregen de mooiste kamer met zicht op de tuinen en mochten genieten van veel Prosecco en een heerlijke dag vol verwennerij.

We wandelden uren aan een stuk in het enige nationaal park dat België rijk is. We liepen verloren en hadden een zo’n mooie dankbare tijd. Omdat er zo goed als geen volk was, was het heerlijk rond dolen, een beetje verdwalen en lekker samen zijn. Met een beetje zon waan je je zo in het buitenland. Op de top van het domein, na een mooie klim, kan je genieten van het prachtige landschap. En of we dat gedaan hebben. We zaten urenlang alleen maar te staren en te genieten. Ik leef voor dit soort momenten, de stilte waarin je kan verdwalen met een pracht van een zicht. Samen alleen zijn, genietend van het mooiste panorama.

Dit wil je misschien ook lezen:

Leave a Reply

avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Notify of
DutchEnglishFrench
Scroll Up