Hun vechtlust is groot

door


De vzw Re-Born To Be Alive nodigde peter z’n peter Raf Van Brussel vrijdagavond uit als quizmaster voor een benefietavond.
“Re-Born To Be Alive is een vzw die zich inzet om het dagelijkse leven van jonge mensen met hart- en longtransplantaties een beetje dragelijker en aangenamer te maken. Dat bereiken ze door uitstapjes te maken of een geschenk, bijvoorbeeld een fiets, te bezorgen en ze in het algemeen op te beuren want de vechtlust voor het leven is bijzonder groot”, aldus Raf Van Brussel.
Raf Van Brussel leerde Stéphanie kennen na een benefiet-optreden in een revalidatiecentrum. “Ze was één van de jonge mensen die nieuwe longen kreeg. De vriendschap en genegenheid sloeg aan. Samen met mijn vrouw en dochtertje Lucca leefden we mee met het herstelproces van Stéphanie en zeker nog meer toen na twee jaar zich afstotingsverschijnselen voordeden en de levenslustige Stéphanie voor de tweede keer longen diende te krijgen. Vooral de wil om te overleven, haar vechtlust en de nazorg van de meestal jonge mensen heeft me bijzonder diep getroffen. Vandaar dat ik er geen seconde aan twijfelde om het peterschap van Re-Born To be Alive aan te nemen en de vzw te steunen waar ik kan.”

Dit wil je misschien ook lezen:

Leave a Reply

avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Notify of
DutchEnglishFrench
Scroll Up