Hortus Botanicus Lovaniensis

door

Ken je dat, dat je in je jeugd ergens zo vaak komt dat je het zo beu bent dat je er later nooit meer naar toe gaat. Een moeilijke zin om te zeggen dat ik in mijn jeugd/kindertijd zo vaak in de Leuvense kruidtuin te vinden was, dat ik ze sindsdien niet meer bezocht had. Het moet geleden zijn van mijn dertien of veertien jaar dat ik er het laatst met school naar toe ging. Wellicht om te tekenen. Als je school en je jeugdbeweging tegen de kruidentuin ligt dan vertoef je er geregeld en ik vond het in mijn herinneringen precies niet de fijnste plek. Ik ging er sindsdien niet meer naar toe.

 photo kruidtuin-2_zpsz8tdweo1.jpg

 photo kruidtuin3_zpsehgbbfwl.jpg

Gisteren ontdekte ik de Leuvense kruidtuin helemaal opnieuw. Want op een zonnige dag is het er heerlijk vertoeven. Tussen de rush van de laatste dagen zochten we wat rust op zondagochtend. We wandelden er heerlijk tussen al het groen en zagen vogels al ijverig aan het werk. We zaten uren op een bank in de zon. Uitbundig te praten of gewoon te zitten. Met mijn ogen toe. Het rook er al heerlijk naar de lente.

 photo kruidtuin6_zpszp3q98kv.jpg

Als ik me niet vergis is het de oudste Botanische tuin van België, de Hortus Botanicus Lovaniensis of gewoon ‘onze kruidtuin’. Na zo’n bezoekje wil ik altijd veel meer groen in huis, want zeg nu zelf, prachtig toch. Tijd om hier eens wat vaker te vertoeven, al is het maar even.

 photo kruidtuin7_zpsyledepry.jpg

 photo kruidtuin1_zpsiniltlkl.jpg

Dit wil je misschien ook lezen:

Leave a Reply

avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Notify of
DutchEnglishFrench
Scroll Up