Hoe maak je een kerstkrans?

door

Eens het december wordt krijg ik kerstkriebels. Ik ben dol op de kerstperiode, de gezelligheid en het samen zijn dat de periode met zich mee brengt. En ik ben dol op kerstdecoratie. Ik ga op zoek naar de fijnste dingen, maar één ding vind ik telkens moeilijk om te vinden. Een mooie kerstkrans. Elk jaar opnieuw zoek ik naar iets fijns, tot ik enkele jaren geleden een stervorm vond waar ik zelf wat moois aan hang. Wat takjes, wat eucalyptus en andere decoraties zoals gedroogde sinaasappeltjes. Heel eenvoudig.

Dit jaar vond ik echter een grote hoepelvorm waar ik volledig mijn eigen ding mee kon doen. En dat deed ik dan ook. Een eigen kerstkrans maken. Het is zo’n fijne bezigheid en ergens in mij zit het wel dat ik houd van dat geknutsel met al dat groen. 

Ik kocht in het tuincentrum wat groen, kocht er wat takken met katoen ‘bloemen’ bij, dennenappels erin, eucalyptus van eigen kweek en klaar is kees. Het is een kwestie van wat je mooi vind en wat soepel valt. Want zo’n hoepel, daar moet wel buigzaam groen rond. Ik ging niet voor de typische dennenboom takken, maar de wat meer fluffy uitziende naalden. Iets wat mooier valt. Ik wilde simpel, maar wel mooi, dus wat eucalyptus erbij en het ziet er (althans voor mij) al wat mooier uit. Ik ben dol op eucalyptus en at groeit als niets.

Nog mogelijkheden, besjes (echte of valse), rozen of kerstdecoratie, denk aan strikjes en/of kerstballetjes, zoveel mogelijkheden.

Het is zo gemakkelijk als het lijkt, met wat wikkeldraad. En na de feestdagen, haal ik al dat moois weer weg en berg ik mijn ‘hoepel’ op tot volgend jaar of wanneer ik hem weer nodig heb. Het is maar zo gemakkelijk. 

Dit wil je misschien ook lezen:

Leave a Reply

avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Notify of
DutchEnglishFrench
Scroll Up