Hoe het me verging op wintersportvakantie

door

Ik ben weer thuis na een kleine week wintersportvakantie. Het lijkt alweer zover weg die Oostenrijkse bergen. En gisterenavond ontglipte het me voor ik het wist, maar ik wil zo graag alweer terug. Nu het lijf stilaan opknapt en het geweldig leuk is geweest, wil ik niets liever dan nog eens vertrekken. Ik vertrok met een rug die zoveel pijn deed dat ik wel kon janken. En daarbovenop een verkoudheid die ik mee kreeg bij mijn laatste ziekenhuis controle. Een fikse verkoudheid ondanks mondmaskers en ontsmettingsalcohol. Niet de ideale topfitte positie om me in de bergen op skilatten te begeven.

Het was een gezellige bedoening, zo met vrienden op skiverlof. Maar eens op de latten leek Oostenrijk best moeilijk, het was warm en sneeuw viel er amper bij. Tel daar bovenop de best moeilijke pistes en het was een uitdaging als beginnend skiër met rugpijn. Extra voorzichtig ging ik de bergen af. De stukken die goed lagen gingen een pak beter dan vorig jaar in Val Thorens. Zolang ik rustig gleed voelde mijn rug ook heel erg fijn aan en had ik er geen last van. Net zoals ze me hadden gezegd in de shop waar ik m’n skies ging huren. Het waren de stukken die er wat papperig bij lagen die me een deuk gaven in mijn zelfvertrouwen en pijn in de rug. Het was dan niet ideaal, maar ik genoot wel van Oostenrijk en zijn prachtige omgeving. Van het fijne gezelschap en het mooie weer. We hadden prachtig weer, insmeren was nodig en thermisch ondergoed kon achterwege blijven. Heerlijk.

Het vallen viel op zich wel mee, maar skiën was dan ook op modus extra voorzichtig. Ik was best wat angstiger en had geen zin in extra pijn, maar in the end viel het echt mee. Hopelijk mag het volgende keer in een iets betere conditie. We zijn nu een weekje thuis en de pijn is toch een pak gebeterd. Ik word niet meer meerdere malen ‘s nachts wakker van de pijn, maar kan lekker doorslapen. Hoewel ik de pijnstilling nog geen vaarwel kan zeggen ben ik mijn rug toch dankbaar dat het op zo’n korte tijd toch pakken beter gaat. Dankbaar voor vakanties als deze, het was ondanks alles wel weer fantastisch.

Dit wil je misschien ook lezen:

Leave a Reply

avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Notify of
DutchEnglishFrench
Scroll Up