Harige monster cupcakes

door

Vakantie en niets zo leuk om cupcakes te maken met de kids van mijn zus. Een beetje improvisatie want je moet het doen met wat je zus in huis heeft. Vanille cupcakes en chocolade zijn hier altijd een topper dus daar kon het niet mis gaan. Met een recept dat ze zo goed als zelf kunnen maken geeft het nog meer plezier. Onze cupcakes werden om gedoopt tot harige monsters!

 photo monster-cupcakes1_zpsvqcmzzhl.jpg

 

Ingrediënten

125 Gram boter op kamertemperatuur
125 Gram kristalsuiker
125 Gram zelfrijzend bloem
2 Eetlepels melk op kamertemperatuur
2 Eieren op kamertemperatuur
1 Theelepel vanille extract

Voor het ‘haar’ of de topping

4 koekjes Shredded wheat
200 gr melkchocolade
Chocolade buttons als oogjes
En ronde snoepjes als oog

Vanille cupcakes is zowat het gemakkelijkste om te maken en de kids lusten deze het allerliefst. Gemakkelijk voor tantie die dan niet teveel folietjes moet boven halen. Het belangrijkste is de oven te laten opwarmen op 170 graden en de eieren en boter op voorhand even uit de frigo te halen.

Begin met de boter in een kom te doen en voeg de suiker beetje per beetje toe. Voeg dan 1 voor 1 de eieren toe. Dan is het tijd om de bloem toe te voegen. Eerst de helft, dan de tweede helft. Als laatste mag er ook de melk en het vanille extract bij. Dit is allemaal erg leuk en gemakkelijk voor de kids om zelf te doen. Als extraatje is het wel fijn om een stukje chocolade in het midden van het cakeje te duwen.

Bak de cupcakes gedurende 20-25 minuten op 170 graden.

Voor het haar van de monsters gebruikte ik ‘shredded wheat’, iets wat je in België niet zo gemakkelijk kan vinden zo blijkt. Ik zag het in verschillende blogs voorbij komen en vond het wel een leuk idee om daarmee te werken. Shredded wheat zijn eigenlijk ontbijtgranen. Je kan het dus ook met Corn flakes maken of met Rice Krispies. Shredded wheat kan je overigens wel gemakkelijk online kopen.

Ik deed vier ‘koekjes’ van de shredded wheat in een kom en deze knepen we helemaal stuk. Vervolgens voegden we er 200 gr gesmolten melkchocolade aan toe. En dan roeren maar! Het is heerlijk!

Als de cupcakes volledig zijn afgekoeld kan je de shredded weat gehuld in chocolade op de cakes scheppen met een lepel. Vervolgens plakten we er chocolade oogjes op en dan nog een snoepje erop om het oogje volledig te maken. Sommigen hadden één oog, anderen 2. Zoals het hoort met monsters.

Voor de kids héél veel plezier, eerst zelf maken dan lekker smullen.

 photo monster-cupcakes_zpsgnyyjytz.jpg

Dit wil je misschien ook lezen:

Laat een reactie achter

E-mail* ( is niet zichtbaar )

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

DutchEnglishFrench
Scroll Up