Happy birthday to me!

door

Ik zeg het wel elk jaar, dat ik het niet kan geloven. Maar nu ik deze blog moet schrijven en het getal al meerdere malen languit heb opgeschreven moet ik er toch aan geloven, ik word vierendertig. Vanaf volgend jaar ben ik zo op weg naar de veertig. Niet dat ik dat vreselijk ga vinden ofzo, maar het besef is er wel. Ik vind het heerlijk verjaren, of het nu 20 worden was of 34, het is onverwacht en vooral zo mooi. Dankbaar, dat ik die 34 vanaf vandaag op mijn teller staat. Vierendertig jaren.

Het afgelopen jaar was een top jaar. Een heerlijke tijd gehad, lekker gereisd en vooral een goede gezondheid. Zolang dat goed blijft is er niets om over te klagen. De afgelopen controle bleek beter dan ooit en ik voel me ook echt op recht goed. Ik zeg het liever niet te vaak luidop, omdat ik ondertussen maar al te goed de andere kant van de medaille ken. Maar toch, op mijn verjaardag sta ik er extra bij stil, hoe dankbaar ik ben voor de afgelopen jaren.

 photo birthday-1_zpsndb9hval.jpg

Ik ben heel sober in het verjaardag vieren, dat klinkt misschien gek, maar toch is het zo. Ik hou niet zo van verrassingen, hoe zeer ik ook uitkijk naar mijn verjaardag. Ik wil gewoon lekker eten, veel lachen en genieten. Het is ook tijd om terug te geven, nadat iedereen zoveel aan mij gegeven heeft toen ik ziek was. Daarom wil ik extra genieten van onze tijd samen. Dus gaan we eerst lekker uit eten en enkele dagen later vieren we thuis nog eens met een mama diner. Als dessert maak ik een grote taart, zingen de kids luidkeels alle mogelijke variaties op happy birthday en dan is het tijd om mijn longen te laten werken. Dan blaas ik de kaarsen uit. Uit volle borst.

 photo birthday-3_zpsdrvpfwzl.jpg

Wat ik wens voor mijn 34e levensjaar? Zo gezond en fit mogelijk blijven. Ieder jaar dat erbij komt, komt erbij dankzij mijn donor. Iedere verjaardag die ik vier, vier ik dankzij mijn donors. Hun onbaatzuchtigheid gaf mij de mooiste jaren uit mijn leven, de gezondste jaren uit mijn leven. Dat ik dankzij hun longen in totaal al 15 jaar verder leef is zo onwaarschijnlijk mooi. Dus klink ik op een jaar waarin gezondheid het belangrijkste blijft, ik klink op ons!

Dit wil je misschien ook lezen:

Leave a Reply

avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Notify of
DutchEnglishFrench
Scroll Up