Halloween: Mijn favoriete horrorfilm

door

Ik vertelde in een blog van afgelopen week al dat ik geen groot fan ben van horror films. Daarom deelde ik met jullie mijn favoriete halloween animaties. Maar ooit, lang geleden was ik dol op horrorfilms! Ik heb als tiener in het ziekenhuis horrorfilms verslonden. Het gruwelijkste eerst, ik keek het zo graag. Maar met ouder worden niet meer, ik vind het idee dat ik ga verschieten niet meer fijn.

Zo heel af en toe durf ik er nog eens boven pakken. Als het er mij echt goed uitziet dan kijk ik nog eens een horrorfilm.

En dat had ik bij ‘A cure for wellness‘. Ik zag het meteen toen de trailer uit kwam, die moest ik zien. Een film die onder horror valt, maar het mystery gedeelte maakt het allemaal net zoveel meer dan gewoon horror. Er hangt zo’n heel erg fijne creepy sfeer rond de film. De muziek is prachtig en de hoofdrolspeler is geweldig in dit genre. En zonder dat je het weet ben je twee uur verder met kijken, want de film is behoorlijk lang. Iets wat me niet stoorde.

Een aanrader voor iedereen die voor vanavond nog een spannende film zoekt die toch aangenaam is om te kijken. Eentje waarin je de spanning voelt maar niet gaat verschieten. Een film waar de hoofdrolspeler Dane Dehaan de rol van zijn leven speelt. Hij ziet er zo ziekelijk uit. De beelden van de Zwitserse alpen, het water voor het kuuroord en het vreemde beangstigde gevoel is heerlijk. Ik haal hem vanavond nog eens uit de kast om te bekijken. De ideale horrorfilm voor een gezellig avondje griezelen.

Korte inhoud

Een man reist af naar de Zwitserse Alpen om zijn baas op te halen uit een therapeutisch instituut. Daar aangekomen blijkt dat zijn baas is verdwenen. Gedwongen tot een langer verblijf komt de man erachter dat er iets kwaadaardigs gaande is.

Dit wil je misschien ook lezen:

Laat een reactie achter

E-mail* ( is niet zichtbaar )

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

DutchEnglishFrench
Scroll Up