Een zorgeloze week

door

Het is geen leugen dat ik sinds mijn eerste keer Disneyland helemaal verknocht ben aan het land en zijn sfeertje. Het zorgeloze altijd vrolijke Disneyland Paris, dat is waar ik afgelopen week vertoefde. En het was heerlijk. We zochten even naar een geschikte datum, want de grootste horror in Disneyland blijft de massa volk. Als je uren moet aanschuiven voor iedere attractie kan het best wat frustrerend zijn. De keuze van afgelopen week te gaan bleek een top idee. Ten eerste hadden we gecheckt dat geen enkel land nog herfstvakantie had, daarnaast zijn we tussen twee ‘seizoenen’ geweest. Halloween was net afgerond en Kerst werd opgesteld maar de ‘officiële’ Kerstperiode was nog niet begonnen. Het was er heerlijk binnen lopen of enkele minuten wachten.

Ik ben geen held meer in attracties, dat is het voornaamste wat ik geleerd heb in de afgelopen week. Waar ik vroeger het liefst hoger en harder riep in een attractie moet ik nu toch ook toegeven aan het ouderdomskwaaltje dat kriebels in de buik niet meer heel leuk vind. Ik heb mezelf wel overtroffen door de Tower of Terror nog eens een kans te geven. Maar als je grootste zorg op een dag is of je al dan niet kriebels in de buik gaat krijgen valt dat reuze mee en ging ik dus een zorgeloze week tegemoet.

Na wat rekenen bleek dat we al acht jaar niet meer geweest waren. En wat is er op die acht jaar toch best veel veranderd. De grote lijnen blijven uiteraard hetzelfde, maar er zijn toevoegingen, veel laagjes verf en nieuwe attracties! De parade is mogelijks nog mooier, de lichtshow spectaculair en de Big Thunder Mountain nog steeds grote favoriet. We maakten van ons dagticket maar meteen een jaarabonnement, één jaartje genieten en regelmatig terug komen. Het was genieten van de eerste tot de laatste seconde. En dat was ik na acht jaar helemaal vergeten.

Dit wil je misschien ook lezen:

Leave a Reply

avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Notify of
DutchEnglishFrench
Scroll Up