Een pittige start

door

Ik ben vrij gemakkelijk wat opstaan betreft, mijn wekker gaat af en ik ben wakker en klaar om de dag te beginnen. Maar toch kom ik nu het kouder wordt net wat minder graag mijn warme bed uit. Als ik durf blijven liggen dan kan ik best wat suf zijn bij het opstaan, al zeker als ik nog op de snooze knop duw. Mijn lijf kan op die dagen best een kickstart gebruiken, en daarom maak ik tegenwoordig gembershots. Een niet al te lekker –maar ook geen vreselijke– start van de dag, maar het kickt wel in. Het kikkert op en het is best gezond.

De belangrijkste bouwstoffen van gember zijn gingerol, shogaol en zingiberene. Deze stoffen hebben antioxidante eigenschappen die je lichaam helpen te beschermen tegen hart- en vaat ziekte en kanker. Verder zitten er in gember ook allerlei vitamines, mineralen, water, eiwitten, koolhydraten en vezels. De vitaminen die je in gember zult vinden zijn B1, B2, B6, en vitamine C. De mineralen die je in gember zitten zijn natrium, kalium, calcium, fosfor, ijzer, magnesium, koper en zink.

De ideale juice?

Wat mij betreft is dat een flink stuk gember van 5-6 cm en 1 appel. Door de juicer, shotglaasje in en in 1 teug naar achter.

Het is zo pittig dat je op slag wakker bent! Het helpt tegen verkoudheden, buikpijn en geeft je de nodige vitamines. En dan heerlijk douchen en beginnen aan de dag met een écht lekkere appel met een vleugje gember juice. Voor op de wat moeilijkere dagen een perfecte start van de dag!

Dit wil je misschien ook lezen:

Leave a Reply

avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Notify of
DutchEnglishFrench
Scroll Up